Сотир Цацаров. Снимка: архив, Булфото
fallback

Цветан Василев ще бъде разпитан за КТБ в момента, в който бъде екстрадиран, ако бъде екстрадиран от Сърбия, заяви в предаването „Комбина” по Нова телевизия главният прокурор Сотир Цацаров. 

Обвинител №1 за пореден път отхвърли искането на адвоката на Василев това да стане чрез видеоконферентна връзка.

„Очаквам стигане до съд. Квесторите са получавали определени указания от ръководни лица от БНБ, но квесторите нямат указания от Иван Искров как да процедират с влогове с лихви от типа на 9,8%. Иван Искров или който и да е управител на БНБ няма правомощията да контролира и управлява банковия надзор”, коментира Цацаров.

Oще по темата

„Нашето мнение  при този обем данни, с които разполагаме засега,  този начин на разпореждане с влоговете и превръщането им в нормални, защитени от закона, не е законен”, заяви главният прокурор.

Без отношение към юридическата страна на скандала КТБ бил и вече прочутият дует на Цветан Василев и Иван Искров, който неотдавна мистериозно изтече. „Не оправдавам нито Искров, нито Василев - били на празник, пели. Очевидно е, че щом са пели по този начин, са имали някакви доста близки отношения", коментира той.

 "Няма наказателна отговорност за това да пееш с Цветан Василев, няма наказателна отговорност и за това да пееш с Иван Искров. От моя гледна точка не е коректно да изстрелваш в публичното пространство такива клипове. Василев може да е обвиняем, но и той има права и той като всеки български гражданин”, добави Цацаров.

Най-евтиното, лесно и безболезнено нещо е, да твърдиш, че правиш съдебна реформа. Това заяви Цацаров в отговор на въпрос „Защо в момента в съдебната реформа не е засегната прокуратурата”.

„Всеки го твърди и всеки твърди, че разбира от съдебна реформа. Аз не познавам някой, който да не разбира от съдебна реформа”, посочи Цацаров.

Той отрече да е човек на ДПС и на ГЕРБ. „Какво значи да си човек на ДПС или ГЕРБ? Като си пресметна всички обществени и политически реакции, излиза, че в момента, в който свърша нещо, което е изгодно за една определена политическа сила, останалите политически сили решават, че си техен човек и не си на еди кой си”, посочи Цацаров.

Той коментира още, че с премиера Бойко Борисов се чува всяка седмица. „Всяка сряда при него има една оперативка, в която сме се съгласили да участваме ние, представителите на ДАНС, ръководството на МВР, както и ръководството на няколко други служби на държавата”, каза още Сотир Цацаров.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

Виви

преди 8 години

Ключовот тук е АКО. Както е тръгнало, става все по-ясно, че Василев си е купил Сърбия. Ама то какво му пречи. И аз да бях отмъкнала над 4 млрд. лева и аз щях да си купя, която държава си поискам. Все пак не мога да не отбележа, че и България не прави нищо, за да си върне този нагъл престъпник и да го осъди. Трябва да има справедливост, но явно за милиарди няма закони, а за кокоша няма прошка.

27

Симеонов

преди 8 години

Ама това вече е пълна подигравка с целия български народ. Защо държавата и прокуратурата продължавата да бездействат. Отдвна всички техни усилия трябваше да се съсредоточени към връщането на престъпника Василев обратно в България.

26

до 29

преди 8 години

Много точно колега. Сега пак погнаха Гриша Ганчев. Утре ще бъде друг голям и независим от политиците бизнесмен.

fallback