Снимка: Facebook

По време на срещата на ЕНП на лидерите от страните от Източното партньорство обсъдихме скорошните събития в Източна Европа, които поставиха сериозни предизвикателства пред самата концепция за Източното партньорство и по-специално пред фундаменталните ценности и принципи, на които се основава ЕС - мир, приятелство, солидарност и просперитет, написа в своя профил в социалната мрежа Facebook премиерът Бойко Борисов, който в момента е в Рига.

По думите му новите развития в страните от тoзи регион доведоха до спешната необходимост да се засили политиката на Източното партньорство.

"С останалите лидери от ЕНП се съгласихме, че трябва да се търси засилване на европейската сигурност, стабилност и просперитет, както и укрепването на европейските ценности и принципи в региона. Сега повече от всякога обществата от Източното партньорство, които са в подкрепа на интеграцията с Европейския съюз, се нуждаят от силна, активна и незабавна подкрепа от страна на ЕС.

Нашите позиции ще бъдат ясно заявени и защитавани по време на Срещата на върха на Източното партньорство тази вечер в Рига, Латвия”, се чете в посланието на премиера.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase