Николай Ненчев. Снимка: архив, БТА
fallback

Към този момент няма преки заплахи за страната ни заради случващото се в Македония, каза министърът на отбраната Николай Ненчев.

Към този момент нямаме каквото и да е основание за безпокойство, но въпреки всичко имаме готовност при необходимост да се включим и да окажем пълно съдействие на МВР при охраната на българската граница, посочи Ненчев, който коментира темата в Улан Батор и който е в делегацията на президента за визитите му в Монголия и в Южна Корея.

Oще по темата

На въпрос за ремонта на изтребителите МиГ-29 Ненчев каза, че в първите дни на следващата седмица ще има Съвет по отбрана и въпросът ще бъде подробно обсъден.

Ненчев коментира, че има известни разминавания по темата. Не ми се иска с лека ръка да влагам средствата на българския данъкоплатец, още повече, че по време на посещението на президента в Полша имаше наши представители, които разговаряха с полската страна и се оказа, че разликата в цената между Русия и Полша е доста сериозна, посочи министърът.

"Ако руската страна ни предлага да ремонтираме тези изтребители за 3 млн. лв. за един двигател, МиГ-29 имат по два, полската страна предлага това да се случи за 2 млн.лв. Това е много сериозна разлика и мен лично ме засяга", каза още Николай Ненчев.

По думите му след септември в момента, в който изтече договорът с руската страна за поддръжка и ремонт на изтребителите, повече не е възможно да го подновяваме "поради ред съображения и санкции, които ни се налагат от ЕС".

До края на годината не бива да има никакво безпокойство, можем да си свършим работата и да охраняваме самостоятелно въздушното ни пространство, каза министър Ненчев.

Днес президентът Росен Плевнелиев пристигна на официално посещение в Южна Корея.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

32

ситоен

преди 8 години

До NATO LEGIONПредателите ги мразят всички,но ги използват яко. Това е за вас българи.

31

Анонимен

преди 8 години

Ne samo tozi vsichkite ot Gerb sa nacionslni predateli..nagli,bezskrupolni i bezduhovni...avno Bog trabva vednaga da ni otarve ot tova nedorazumenie..zachoto skapva rodinata ni..i naroda nama da izdargi ..pazi Boge grahdanska voina..tozi che ni inichogi

30

Анонимен

преди 8 години

ще изгние в Белене..Не, прасенцата ще го изпапат-..

fallback