Снимка: архив, Булфото

Реформаторският блок призова да бъдат намерени и наказани виновните за незаконното застрояване на Черноморието. Хората на Кънев и Кунева поискаха и оставката на шефа на Дирекция "Национална служба за защита на природата" инж. Михаил Михайлов.

В специална позиция РБ обяви, че нашумелите казуси с къмпинг "Юг" в залива Корал и незаконният строеж в Природен парк "Странджа" до Синеморец са извадили на бял свят нарушаване на много законови процедури. Сред тях са липса на кадастрални карти на дюните, липса на цифрова карта на защитените територии, незаконна "приватизация" на терени публична собственост и др.

"Настояваме за разкриване на виновните длъжностни лица в министерства, областните администрации и общините и налагане на съответните персонални наказания“, обявиха още РБ. Те се обявиха за оставката на директора на Дирекция "Национална служба за защита на природата" инж. Михаил Михайлов, представяйки го и като "посочен от Комисията по досиетата като съдържател на явочна квартира под псевдонима "агент Липа".

В позицията си РБ призоваха наличието на дюни по Черноморието да се установи от учени от БАН и комисии от специализираните Университети.

"Настояваме час по-скоро да бъдат публикувани кадастралните карти на дюните, цифровата карта на защитените територии, както и да бъде завършена процедурата за обявяване на нова защитена територия в Корал", поискаха още Реформаторите.

Те се зарекоха да предложат сериозни промени във всички закони, които засягат българската природа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase