Снимка: Булфото, архив
fallback

Намеренията за реформи на здравния министър Петър Москов въобще не се харесаха на КРИБ, както и уволнението на директора на болница "Св. Иван Рилски" - д-р Дечо Дечев.

Oще по темата
В писмо до медиите членовете на работодателската организация изразяват притеснение от водената здравна политика, анонсите за промени, които ръководеното от Петър Москов ведомство дава, и от начина им на артикулиране.

От началото на управлението на правителството досега всекидневно сме свидетели на противоречиви изказвания,
неподкрепени с икономически и финансови анализи и правни аргументи от страна на екипа на Министерството на здравеопазването, и в частност на министър Москов, се посочва в писмото.

От КРИБ изразяват притеснение от анонса за разделянето на здравните услуги на основен и допълнителен пакет.
Според работодателската организация това ще доведе до увеличаване на разходите на компаниите за здравни услуги, като служителите ще бъдат принудени да доплащат, без да могат да се възползват от правата си на здравноосигурени.

В КРИБ смятат, че дори и идеята да е добра, тя не е била разяснена публично, нито е подкрепена с прогноза за въздействието й.

Особено безпокойство събудиха последните и засега единствени преки действия на здравния министър - уволнението без мотиви на директора на една от най-добре работещите държавни болници "Св. Иван Рилски" - д-р Дечо Дечев, се посочва в писмото.

Според КРИБ сигналът, който изпраща тази според организацията саморазправа с успешен мениджър, говори за автократизъм, разчистване на лични сметки и дори политически непрофесионализъм.

От организацията посочват, че само чрез диалог с всички заинтересовани страни, с подробно разясняване на предложенията и обществен консенсус Министерството на здравеопазването ще постигне съгласие по реформата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

МАГИ

преди 8 години

за всичко дрънка тоя министър само да му предложа мойта заплата *** м сестра 580лв! а той да ми даде неговата или тая на ДЕЧО ДЕЧЕВ! А СТАВА ЛИ/ НАГЛИ СТЕ ДО БЕЗОБРАЗИЕ! ДАЛАВЕРИТЕ ВИ НЯМАТ КРАЙ, СЕГА НЕ С ЕПРАВЕТЕ ЧЕ МИСЛИТЕ ЗА НАС, НЕ ПРОСТО ПОРЕДНАТА ПОРЪЧКА СЕ ИЗПЪЛНЯВА НА ПОЛИТИЦИТЕ! ОМРЪЗНАХТЕ МИ ДА *** ДАНО!

23

Анонимен

преди 8 години

Възниква въпроса, кой тури този пущиняк Москов за министер? Той като се зарадва, като взе да дърпа линийка след линийка и изблещи очите. И като започна едно мислене и напъване ....И роди една мишка. Разкарайте го този шлякатарник щото един болен нама да остане, всечки ще изтепа. И кат нема болни нема да има и болници. Лекарите нима от кого да краднат и ще умиргат гладни и бедни. Лошо значи

22

Анонимен

преди 8 години

КРИБ са против това , да се криминализира неплащането на осигуровките , КРИБ са против и да се плащат заплати на работниците , мръсни *** , кой ги направи ДС ли.

fallback