Снимка: архив, Булфото

Eвродепутатът Николай Бареков, който навремето оглавяваше TV7 и NEWS7, обяви в нарочна декларация до медиите, че застава зад работещите в двете медии и настоява, че журналисти, оператори и техници нямат вина за натрупаните дългове.

В същото време той вини настоящите собственици на медията, че използват лицата на телевизията, за да "крият мръсната си съвест и да мият мръсните си ръце през вас".

Още по темата

"Много добре помните, че когато бях изпълнителен директор на телевизията никога не съм се крил зад вас, а винаги съм излизал с лицето си на екран и сам съм водил всичките си битки", пише той в коментар на вчерашната акция на частните съдебни изпълнители, обявено от страна на работещите в медията за "посегателство към свободата на словото".

По думите на екс журналиста, TV7 изкупва стари дългове, но не само към банките, а и към днешните управляващи.

"Омразният Бареков го няма от почти две години в ефира на ТV7, а през последната година бях единствено обект на злостна атака от вашата медия в синхрон с тезите на политическите ми опоненти. Като дългогодишен телевизионер трябва да ви призная, че точно през това време ТV7 загуби физиономията си и се превърна в кръгла нула", заявява eвродепутатът.

Той се обръща към журналистите с молба да не се унижават и да не се извиняват за скандала с Костинброд.

"Вие наистина нямате нито сърцата, нито силата, за да имате нещо общо с Костинброд. Костинброд беше лично моя заслуга в ефира на ТV7 и не съм действал като Ваш изпълнителен директор, а като колега - редови репортер, когато застанах с лицето си и показах този пореден опит за конституционна измама с бюлетини", допълва той и се обръща с молба към премиера Бойко Борисов да не съди бившите му колеги по казуса.

За пореден път евродепутатът се оплаква как през последните 12 месеца много хора се били облагодетелствали покрай него и водели безметежен живот, после се продавали и го изоставяли.

Накрая Николай Бареков завършва с това, че няма да причина да се срамува, че е събрал прекрасен екип от журналисти, а някои дори "жадували" да бъдат поканени от него в TV7 и NEWS7.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase