Снимка: TV7

Всеки момент се очаква да бъдат спрени сървърите на TV7, с което се очаква и да бъде спряно ефирното излъчване на медията.

По думите на служебните лица там в момента се извършват "съдебни действия".

Частният съдебен изпълнител Кристина Димитрова, група хамали и много полицаи са пред студиото на медията. Те имат заповед да спрат телевизията и да изнесат имуществото й.

По информация на Нова телевизия обискът се извършва на основание на съдебен спор. Квесторите на КТБ са поискали от СГС да бъде иззето имуществото на ТВ7, но СГС се произнася, че това е национална медия и не може да бъде конфискувано.

Преди дни синдиците на КТБ обжалваха решението на СГС и правното основание за днешната акция в медията е периодът именно на това обжалване.

Полицаите са нахлули без никакво предупреждение в сградата, а десетина човека с анцузи са влезли в сервизните помещения, за да опишат техниката.

Към момента няма информация от прокуратурата и полицията за акцията в TV7.

Пред Dnes.bg PR-ът на телевизията Ани Георгиева обяви,че нямат яснота кое е предизвикало акцията на полицията в медията.

Засега е ясно, че в кабинета на изпълнителния директор на ТV7 се намира съдия-изпълнител със списък на техника, която трябва да бъде иззета.

Изпълнителният директор на TV7 Кирил Благоев заяви пред журналисти категорично, че телевизията ще продължи да работи.

"КТБ чрез частен съдебен изпълнител искат да изземат техниката по опис. Изведнъж, незнайно по чие нареждане, представители на банката решиха да започнат със сървърите. По този начин увреждат имущество за десетки милиони", обясни Благоев.

Изпълнителният директор обясни още, че списъкът на техниката за изземване е създаден още преди 2 месеца. "Трябваше да започнем от първа позиция, те започнаха от 130-та, което са сървърите", коментира още той.

Шефът на шесто районно Иван Пепелджийски обясни, че полицията оказва съдействие по искане на частен съдебен изпълнител. Той призна още, че не е чел делото по случая, но е знаел, че акцията ще се проведе днес. Пепелджийски заяви още, че министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова не е информирана за акцията.

От медията правят опити да се свържат с полицията и прокуратурата, за да разберат кой е наредил операцията в телевизията и какво цели. По думите на репортерите на телевизията инструкциите за акцията се дават по телефона, а не по списък.

Dnes.bg също прави опити да научи подробности по темата, но засега те удрят на камък.

*Обновено към 14.17 ч.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase