Снимка: Булфото
fallback

Фондът за гарантиране на влоговете трябва да си събере парите, но полицията действаше "по най-тъпия, глупав и брутален начин", и затова ще понесе пълна отговорност, каза премиерът Бойко Борисов пред журналисти във връзка със случилото се днес в TV7.

Oще по темата
„Ще съберем дълговете от КТБ, както повелява законът“, увери обаче той.

Борисов припомни, че заместник-директорът на СДВР и началникът на Шесто РУ подадоха оставки след суматохата, която се създаде около сградата на телевизията днес заради засиленото полицейски присъствие.

„Има Фонд за гарантиране на вземанията, който трябва да прибере парите на данъкоплатците обратно в хазната. Полицаите действаха по най-тъпия и глупав начин и затова си понесоха пълните наказания - просто оставка и се махат от постовете си”, коментира премиерът.

 „Това се прави с двама полицаи, отиват казват „Добър ден” и започват по списък да оказват съдействие на съдия-изпълнителя и не се месят в тази работа. Нямат работа да ходят в студиото и нямат работа да ни въртят по медиите по света”, заяви Борисов.

„Това е медиата, която най-брутално нарушаваше демокрацията и манипулираше, медиата, която докара Чобанов, Орешарски и всички тия на власт", заяви обаче Бойко Борисов.

"Всички вие не си мръднахте пръста, тези журналисти защо тогава не си хвърлиха оставките, когато се нарушаваше демократичното право на опозицията", попита премиерът.

Заради глупостта на полицията помолих да бъде отложено с една седмица, каза Борисов по повод на изпълнението, свързано с активи, заложени в полза на КТБ.

Финансовият министър Владислав Горанов посочи, че този едноседмичен срок е даден по изключение. Той призова собствениците на медиата да намерят техника, с която телевизията да работи, или да изплатят дълговете си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

141

Анонимен

преди 8 години

TV 7 prosto e neudobna...tam se kazva istinata...a ta ne se haresva na BB.a sega i toka pak iskat da digat...kato narod sme mazohisti..stoim i gledame..BB oprava givota na sofianci...da si traat..a drugite...Bog da ni spasi ot nego i pasminata mu

140

кой какъв е и

преди 8 години

Какво представлява *** днес всеки дори и малките тиквунки го разбраха. Много злоба и елементарност и както казваше Марио Пузо : Глупакът дори и да не е свързан с организация трябва да бъде премахнат, защото е ***.

139

Анонимен

преди 8 години

А на мен като дойде съдия изпълнителя да ми описва имуществото щото не съм си платил тока Боко тиквата къде беше за да ги спре. А за скапаните журналисти се намесва а? Сакън да не се развикат че им нарушавали правата. За кучета и котки може а за прасета не. Нищо не се е променило от бай Тошево време.

fallback