Снимка: Reuters
fallback

САЩ започнаха вчера военни учения в България и Румъния в рамките на операция "Атлантическа решимост", съобщи официалният представител на Пентагона полковник Стивън Уорън, цитиран от ТАСС.

"Състав от 173-а въздушнодесантна бригада на армията на САЩ пристигна в град Галац, където започнаха съвместни военни учения с румънски военнослужещи. В същото време в България се състояха учебни маневри с участието на две подразделения на командването на сухопътните сили на САЩ в Европа", отбеляза Уорън.

ТАСС припомня, че миналата седмица въоръжените сили на САЩ и Полша проведоха съвместни военни учения с цел отработване на прехвърлянето на системи за противоракетна отбрана "Пейтриът".

Според полския министър на отбраната Томаш Шемоняк "в близките месеци двете страни възнамеряват да взаимодействат в сферата на отбраната не по-малко активно".

Военното командване на САЩ и НАТО провежда операция "Атлантическа решимост“ за укрепване на сигурността на страните членки на Алианса с оглед на положението около Украйна.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

115

San Francisco

преди 9 години

Against Russia ? NOT IN MY NAME !!!

114

Иво

преди 9 години

Под тази статия има мнооого коментари на троловете.Следващата статия е за започващите мащабни учение в Русия.Там коментарите са мнооого малко.

113

Анонимен

преди 9 години

Почнаха да се нанасят.

fallback