Снимка: архив Булфото
fallback

Лидерът на ДПС Лютви Местан направи прочувствено обръщение към хората в Сърница заради вота им от неделя. На балотажа тогава жителите на най-новата община избраха кандидата на движението Неби Бозов пред този на ГЕРБ, подкрепен е от РБ Мустафа Аликанов.

"Обръщам се към Вас с много дълбоко и искрено чувство. След такава победа на демокрацията над репресията, на достойнството над страха, на чувството за гражданска общност над грозния националпопулизъм и над опита да бъдем унижавани, ми се иска да Ви стисна ръка и да Ви прегърна един по един", написа Местан до хората в Сърница.

Oще по темата

В обръщението си лидерът на движението припомня борбата срещу Възродителния процес, с което хората в района са помогнали за свалянето на комунистическия режим и идването на демокрацията. Вчерашният вот на хората пък отрекъл рекета и препотвърдил стратегическия избор за демокрация и толерантност.

Местан припомня и тезата си, че в момента управлението е доминирано от "националпопулистки и ксенофобски инстинкти". Той смята, че победата в Сърница е "гражданско предупреждение, че демокрацията винаги е по-силна от опитите за политическо унищожение".

Лидерът на ДПС се обръща и към избирателите и симпатизантите на ДПС в цялата страна. Той им пише, че резултати от Сърница доказват, че партията е на правилен път. Местан припомня и решението на ДПС да поиска предсрочни избори след евровота миналата година. Той нарича това осмислен и аргументиран политически избор.

"Поднасям почит на Вас – гордите родопчани от Сърница, Медени поляни, Побит камък и махала Селище, които със силата на свободния си дух, с чистотата на смелите си сърца, с ясния си разум избрахте кандидата на ДПС Неби Бозов за кмет. Мислено прегръщам всеки един от Вас", пише още лидерът на ДПС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

60

ххх

преди 9 години

ще поживеем и ще видим. Голяма работа - поредната простотия на простолюдието в България, които е ведно, че не знаят накъде да се ориантират, особено помаците

59

chast8

преди 9 години

се повтори и в други раиони през есента.

58

chast7

преди 9 години

региони е важно, от кой род си и кой ще те подкрепи. Личното присъствие от депутати на Движението в лицето на казълбаша Рамадан Халилов(Аталай), който е известен в разградския край освен с милионите си и с бруталното си и агресивно отношение към всичко друго мислещо и непосветено в правата вяра. Простата аритметика 2х2 в политиката никога не прави 4. Изборите в Сърница трябва да бъдат обица на ухото за ГЕРБ, тъй като този модел на подараци, заиграване с религ. чувтства и откровено мачкане ще

fallback