Лютви Местан Снимка: архив, БТА

ГЕРБ и ДПС влязоха в открит сблъсък от парламентарната трибуна за изборите в Сърница тази неделя. Кандидатите на двете партии за кмет на най-новата община в България се изправят на балотаж един срещу друг на 22 март.

Още по темата

Лидерът на движението Лютви Местан направи остра декларация, в която обвини управляващите в репресия и натиск над хората, които гласуват за ДПС. Той разкритикува ГЕРБ, че използват деца за агитация за вота. Местан показа снимка от посещението на жители на Сърница в парламента дни преди вота, сред които има и ученици.

„Имаме сигнал, оплакване, че децата са били откъснати от училище, за да отидат в парламента“, каза Местан и попита ГЕРБ защо не са ги поканили в събота или в неучебен ден.

На снимката, която показа, лидерът на ДПС посочи и директора на държавно горско стопанство във Велинград инж. Чолаков. Още вчера Местан го обвини, че е заплашвал хората, гласували за ДПС, че ще им спре тока. Лидерът на движението показа и самото писмо със заплахите и обвини ГЕРБ в лъжа, защото са отрекли това.

От ГЕРБ не останаха длъжни на Местан. Кърджалийската депутатка Цвета Караянчева припомни на ДПС, че е тяхна практика да заплашват хората, които не гласуват за движението, че няма да получат пенсии, помощи и други.

„След като политическите аргументи се оказаха недостатъчни, прибегнахте към неполитически – брутален политически натиск, който от вчера е с елементи на репресия“, обвини Местан ГЕРБ-ерите. Той отхвърли твърденията, че се нарушава статуквото на ДПС в района, защото в момента кметовете и на Сърница, и на Побит камък и Медени поляни са от ГЕРБ.

„Втрещена съм. Колегата направи преразказ на това, което прави ДПС в смесените региони“, отвърна в изказването си пък Караянчева. Тя обясни, че в тези места дори продуктите, които се дават от БЧК, пак се раздават от ДПС. „На хората дори не им се чисти пътят, ако гласуват за ГЕРБ“, каза Караянчева.

Тя припомни, че за хората в Кърджалийско по време на зимната блокада властта е вдигнала вертолети. А там живеели предимно избиратели на ДПС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase