Снимка: Архив БТА
fallback

Президентът Росен Плевнелиев ще говори в парламента утре, обяви шефката на Народното събрание Цецка Цачева.

Той ще се изправи пред депутатите, за да направи обръщение към тях. Държавният глава ще обобщи срещите, които проведе с политическите сили през последните седмици.

Една от темите, които обсъдиха политиците и президента, беше свикването на референдум с местните избори. На него Плевнелиев предлага народът да реши дали да има задължително гласуване, мажоритарни избори и електронен вот.

Очаква се утре държавният глава да даде повече яснота по намерението си да насрочи допитването. Повечето от партиите вече дадоха принципна подкрепа за него.

Пред депутатите държавният глава вероятно ще говори и за кризите в Украйна и Близкия изток, които бяха сред темите, повдигнати по време на разговорите му.

Росен Плевнелиев се изправя пред депутатите на фона на омаловажаването на инициативата му от страна на политиците. На срещите с президента малко от партиите бяха представени от лидерите си, а някои го обвиниха, че разговорите са без резултат и целта им е единствено PR на държавния глава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

31

Ред арми

преди 9 години

Плевнелиев не си за парламента. За затвора си заедно с цялата твоя ***, докарали народа до просешка тояга. Ти си само един послушко на мутрата Борисов. Един лакей без капка мозък в главата си. Време ти е да си ходиш. *** си пак в Германия да спиш по пейките.

30

glava u kilimche

преди 9 години

mi to referendumi moje da si praim vseki mesec - mesec mai, uni, uli, august, septemvri, oktomvri....samo da mu se raboti na bul prezidenta :))))))ama mnogo go marziiiii :))))))

29

Що разваляте настрое

преди 9 години

Като сложите снимка на тая нахилена ПУ-КА и хората им идва да вият от мъка.

fallback