Снимка: БТА
fallback

Четирима министри се изправят пред депутатите, за да отговорят на въпросите на опозицията защо половин България бедства вече 7 дни и в стотици населени места все още няма ток и вода заради 60-70 сантиметра сняг.

Oще по темата
Изслушването на вицепремиера Меглена Кунева, на екоминистъра Ивелина Василева, на енергийния министър Теменужка Петкова и на регионалния Лиляна Павлова беше поискано от БСП и ДПС.

Дора Янкова от името на социалистите попита Кунева защо не е формиран национален кризисен щаб, а Петкова – защо 7 дни няма ток и кога ще бъде пуснат.

„Има достатъчно средства за почистване, увеличиха се парите за зимно почистване, но проблемът възникна. Повече от 7 дни голяма част от България бедства. Българските граждани си задават болезнен въпрос – има ли държава?“, каза Янкова. Тя припомни и че има населени места без ток, хляб и жизненоважни лекарства. 

„Можем ли да отдадем всичко на природната стихия?“, попита Янкова и допълни, че не е справедливо да се прехвърля отговорността на кабинета и местните власти на стихията. „Не ми се мисли, ако преспи от 70 см сняг и повече бяха блокирали цялата държава“, каза още депутатката, която дълги години беше кмет на Смолян от БСП.

Селиха Емин от името на ДПС обяви, че партията получава непрекъснато информация, че за почистване на пътищата се мобилизира техника, която не е специализирана за това. „Това показва, че общините не са готови. но държавата също не е на място“, убедена е депутатката.

Тя беше категорична, че във всички е останало усещането за недобра координация и липса на мерки. „Синоптиците съобщиха отдавна, че предстоят валежи, трудно е да си представи човек, че държавата няма ресурс“, каза още Емин.

Тя призова всички да обединят усилия, за да помогнат на хората.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

43

nnn

преди 9 години

Да си дойдем на думата..както питаха и хорицата от бедстващите райони КЪДЕ Е ДЪРЖАВАТА???Но нея я няма вече 26 години!!!

42

Dinosaurus

преди 9 години

До анонимен 47Не падна сняг, просто. А защо Бостън бедстваше преди седмици? Там ГЕРБ ли са на власт?А това лято, когато градушка колкото орехи потроши покриви, прозорци и коли само в София, ти къде спа? Може би в китна махаличка с три джамии в Смолянско? В обезлесените бивши горски усои?

41

Ф.С.В

преди 9 години

Ех - пак зимата ни изненада в средата на март - каква Пародия на държава сме - добре че идва лятото да решим проблемацията ))

fallback