Румяна Бъчварова Снимка: архив, БТА
fallback

Депутатите от РБ, АБВ и ГЕРБ останаха доволни от избора на премиера Бойко Борисов вицепремиерът Румяна Бъчварова да е новият министър на вътрешните работи, след като вчера Веселин Вучков подаде оставка.

Oще по темата
„Вицепремиерът от правителството да поеме този важен пост в тази ситуация за нас е много добро решение и говори за висока политическа отговорност“, обяви Атанас Атанасов от Реформаторите.

„Винаги съм считал, че за българското вътрешно министерство е много разумно да бъде назначена жена, защото жените имат качества да успокояват нещата и да работят по-спокойно, не са остри в действията си“, обясни той.

Според него това министерство има нужда от реформи, проведени спокойно, а не в някаква динамика.

Според Кирил Цочев от АБВ, който също одобри кандидатурата на Румяна Бъчварова, премиерът е бил много убедителен и коректен с коалиционните си партньори. „Ще трябва да дадем достатъчната подкрепа на министър-председателя“, заяви още той.

От ГЕРБ очаквано бяха най-лаконични. „Право е на премиера да определи своя екип“, коментира Красимир Велчев от мнозинството. Според него кандидатурата на Румяна Бъчварова не е изненадваща, въпреки че призна, че не е знаел за нея.

„Както виждате, нещата са много динамични и много бързо се развиват. Ние разбрахме за кандидатурата на Румяна Бъчварова за вътрешен министър в пленарната зала“, допълни Велчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

94

Анонимен

преди 9 години

"Депутатите от властта доволни, че Бъчварова ще оглави МВР"- ОПОМНЕТЕ СЕ !

93

бай Курти

преди 9 години

Бойко що не ме туриш за шеф на яйцекооп

92

Бенковски

преди 9 години

О свещенна простота !!! Българио,Българио за тебе те умряха....

fallback