Снимка: архив Булфото
fallback

Депутатката от БСП Мая Манолова обвини правителството на Бойко Борисов, че с новия дълг от 16 млрд. лв. си купува политическо безгрижие. Според нея парите ще бъдат дадени за местните избори, а политическото послание от решението да се взима заем е, че кабинетът „Борисов” няма да прави реформи.

Oще по темата
Манолова напомни пред bTV, че самият финансов министър Владислав Горанов не е казал, че заемът ще се използва за друго освен за рефинансиране на стар дълг и покриване на дефицити. Според соцдепутатката покрай гласуването на заема в парламента ще се открие „емисия на депутатски гласове” на борсата, която ще затвори с приемането на текстовете.

Манолова коментира твърденията на Горанов, че новият дълг ще покрие и дефицитите през следващите години. Тя припомни, че заложеният дефицит за 2015 г. е 2.5 млрд. лева, които могат да бъдат финансирани от резерва, който е около 7 млрд. лева.

Депутатката предупреди, че през 2016 г. и 2017 г. държавата ще е „на червено” с по около 2 млрд. лева. Тя все пак направи уговорката, че става дума за прогнозни данни.

„Ние с „Атака” не сме под едно знаме, ние сме под един дълг, вие сте под този дълг, както и всички граждани”, отвърна Манолова на обвиненията, че е провела общ митинг с националистите срещу новия заем.

Тя обясни, че при организацията на митинга единствените лично поканени са били „Протестна мрежа” – заради демонстрациите им срещу изтегления от Пламен Орешарски заем през 2013 г. Активистите обаче не дошли.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

42

българин

преди 9 години

Не се смей защото и вие от БСП не сте невинни.Когато полицаите неуморно ви опазваха от протестиращите и вие им вдигнахте два пъти заплатата и им платихте и извънредното биене на студенти тогава вие сте ангели нали?Ей богу трябва ни не Борисов,а Пиночет и сега всичките от БСП в раирани костюми да ви беше облякъл.Борисов нищо такова не направи,защото не е Пиночет.Досега нито един осъден за побоите пред НС няма.Не ви ли е срам,че около парламента берлинска стена построихте само да сте на власт!

41

Анонимен

преди 9 години

До Анонименti si otka4en bre

40

Анонимен

преди 9 години

v zatvora da zabavliavash pandishchiite.tam ti e miastoto ....

fallback