Атанас Атанасов. Снимка: Булфото, архив
fallback

Позицията на премиера Бойко Борисов, който се обяви в защита на главния секретар на МВР Светлозар Лазаров и на шефа на ДАНС Владимир Писанчев, е породена от страх, смята депутатът от РБ Атанас Атанасов, председател на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред в парламента.

Oще по темата
За смяната на Лазаров и Писанчев публично призоваха още в средата на миналата седмица миналата седмица РБ и ПФ, а след това и президентът Росен Плевнелиев заяви, че не споделя мнението на Борисов, че двамата се стараят и си вършат работата, и настоя, че е крайно време нещо в ДАНС да се промени.
 
"Разбирам страховете на Бойко Борисов. Той публично заявява страх от това, че след такива промени опозицията може да скалъпи някой компромат, което да разклати властта. Свързвам това негово притеснение с излязлата вече публична информация, че са източени информационните системи”, коментира Атанасов по Нова телевизия.

Той обвини бившия лидер на БСП Сергей Станишев, че по време на управлението на премиера Пламен Орешарски е дал службите "на концесия на ДПС".

"Нали си давате сметка кой контролираше на практика управлението на Орешарски? Това беше марионетно правителство на подставени лица. Зад кулисите беше именно тази сарайско-библиотекарска групировка, която има своите корени в "Мултигруп”. Нейните представители в парламента са ДПС”, категоричен бе Атанасов.
 
Според него сегашното поведение на Борисов относно въпроса за смяната на ръководените постове в службите за сигурност е и въпрос на тактика.

"Един от политически прийоми на Бойко Борисов за управление е по-добре лош мир, отколкото добра война. Той има такъв тип тактика да превзема крепостта с хитрост“, коментира той.

Той смята още, че управляващата коалиция като цяло има интерес да е стабилна, а не отделните парчета от нея да губят или да печелят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

35

до 18

преди 9 години

Защото Психодясното се нуждае от "експерт".

34

Анонимен

преди 9 години

Какъв по-голям компромат от факта, че България се изнесе зад граница?! Аз съм в ЮК от от около 5 години, като първите 3 всяка година опитвах да се върна обратно, ама...нейсе. Откакто съм в чужбина около 3/4 от приятелите ми напуснаха България също. Повечето сме висшисти/ако това има някакво значение въобще/. Когато "в къщи" останат само пенсионери и ***, може да се замислят тея олигота, че не е останало кого още да цоцкат....Със здраве

33

психолог

преди 9 години

Червените *** само търсят повод да пишат тъпни. Каква сопа ще взимаш бе другарю неграмотен , нали те е страх да си покажеш носа навън. Седиш до полата на жена си и подсмърчаш. Айде днес вече на Позитано започнаха да записват за шумкари на Витоша заминавай. Там имало и мандра .

fallback