Радан Кънев Снимка: архив, БТА

„Посоката е вярна, а темпото е бавно“ - такава оценка постави на първите сто дни от управлението на кабинета на Бойко Борисов лидерът на ДСБ, част от управляващата коалиция РБ, Радан Кънев.

Още по темата
Той уточни, че това е личното му мнение, защото пълната оценка на работата на кабинета трябва да се направи от парламентарната трибуна.

Въпреки че премиерът Бойко Борисов обяви, че е против смяната на председателя на ДАНС Владимир Писанчев и на главния секретар на МВР Светлозар Лазаров, Кънев настоя, че има има предостатъчно аргументи те да бъдат отстранени от постовете.

За смяната им РБ настоя още вчера, а днес Кънев настоя, че изслушването на ръководството на ДАНС в парламентарни комисии за случая с КТБ, ще даде непреодолими аргументи за смяната му.

В същото време лидерът на ДСБ призна, че не е изненадан от позицията на премиера.

Относно избора на подуправител на БНБ за „Банков надзор“, след като се оказа, че предложението на управителя на Централния трезор Иван Искров не е одобрявано, Кънев заяви, че предложение може да дойде само от Искров, който пък изобщо не е в морално положение да дава предложение.

„Трудна ситуация, но съм сигурен, че ще излезем от нея. Никое предложение на Искров не може да породи доверие, той отдавна трябваше да го осъзнае и да се махне“, посочи Кънев.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase