Цветан Цветанов Снимка: архив, БТА
fallback

ГЕРБ обвини БСП в натиск върху институциите, който е довел до осъдителната присъда на бившия вътрешен министър и председател на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов заради шестте резолюции "Не!!!", които е поставил на съдебни разрешения за използване на специални разузнавателни средства (СРС) спрямо ексшефа на антимафиотите във Велико Търново Орлин Тодоров.

Oще по темата
Цветанов бе осъден ефективно в понеделник на 4 години затвор и на втора инстанция по обвинението си за престъпление срещу правосъдието.

„Целенасочените внушения по негов адрес, които се лансират в публичното пространство през последнити две години, имат за цел да сатанизират Цветанов и да отслабят ГЕРБ на изборите, за които той традиционно е председател на Националния предизборния щаб на партията“, заяви в декларация от името на ПГ на ГЕРБ Цвета Караянчева.

Според нея публичните манипулации не са са успели да отслабят ГЕРБ, но са създали безпрецедентен натиск върху институциите и са ги поставили в „унизителната позиция да изпълняват повелята на Тройната коалиция – БСП, ДПС и „Атака“, под заплахата от кадрови чистки".

Караянчева настоя, че присъдата срещу Цветанов е била прочетена от бившия лидер на БСП Сергей Станишев в края на март 2013 г. след „старателно организиран метеж, който свали правителството на Бойко Борисов от власт“.

„На пресконференция на „Позитано“ 20 беше размахана анонимка, която беше предоставена на институциите с повелята, че Цветанов е виновен. Управленски похват, познат ни от тъмния тоталитарен период, когато ръководството на БКП свеждаше решенията си за безропотно изпълнение на институциите. Сега нищо не се е променило в главите на другарите отляво, променили са се само банковите им сметки“, обвини тя.

По думите й срещу Цветанов са били използвани всякакви способи, които са имали за цел да внушат, че той е подслушвал едва ли не всеки български гражданин, но правоприлагащите институции са проявили професионализъм и не са реализирали анонимката на БСП.

„Пропагандният подход на бившите управляващи обаче не спря да пуска пипалата си съм властта и след този път Цветанов беше обвинен, че е отказал използването на СРС-та. Звучат абсурдно обвиненията, че един министър може да откаже нещо, за което има властта да решава. Така се стига до осъдителна присъда, позната на комунистическия трибунал“, обвини още Караянчева и настоя, че Цветанов трябва да получи справедлив процес.

„ГЕРБ се противопоставя на опитите съдебната система да се използва като оръжие в ръцете на политически кръгове, които са готови да прекрачат всякакви демократични граници, за да се доберат до държавната и икономическата власт в страната“, отсече тя.


Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

43

Нене

преди 9 години

МИЛИ СЪНАРОДНИЦИ! ПРЕДЛАГАМ ДА ГО КАНОНИЗИРАМЕ ЗА СВЕТЕЦ-ПРИЖИВЕ!еДВА ЛИ НЯКОЙ ОЧАКВА ДА БЪДЕ ОСЪДЕН ДОРИ УСЛОВНО!

42

Анонимен

преди 9 години

Какво се случва, когато някого осъдят ефективно? Още в съдебната зала му слагат белезниците и право в затвора. Тоя какво още ходи насам-натам?

41

БРАННИК

преди 9 години

Ясно е като бял ден, какво ще се случи. Всички в НС на площада за обезглавяване. Мафиоти, не ви е срам. Бих ви питал вярвате ли в Бог и възмездието.

fallback