Жельо Бойчев Снимка: архив, Булфото
fallback

Първите сто дни на правителството на Бойко Борисов очаквано бяха разкритикувани и от БСП.

„Нищо ново не виждам, и нищо старо забравено от правителството на ГЕРБ не виждам“, коментира депутатът от левицата Жельо Бойчев.

Oще по темата
„Има само един опит чрез скандали да се манипулира общественото мнение и да се бяга от реалните дебати. То не бяха „Червеи“, не беше колесникът на самолета и какви ли не глупости, само и само да не коментираме това, че сме свидетели на липса на политика, която да стимулира икономическия растеж, а това са големите очаквания към това правителство, то дойде на власт с програмна декларация, в която пишеше, че то ще е правителството на стабилност и на икономически растеж - нещо, което не виждаме“, продължи с упреците той.

Според него това правителство ще се запомни с това, че замрази социалните плащания.

Бойчев определи кабинета и като правителство на манипулациите заради скандалите в парламентарните комисии по бюджет и по външна политика за ратификацията на договора, подписан от правителството за взимането на нов дълг от 16 милиарда лева.

Вчера бюджетната комисия прие на косъм тегленето на дълга, след като беше отказано да бъде зачетен задочен вот на депутат от БСП. Външната комисия пък първо отхвърли взимането на заема, но след корекция на ръководството й стана ясно, че има представител на Патриотите, който е гласувал, без да е присъствал.

„Това, което могат най-добре ГЕРБ, е да трупат дългове, които всички българи, включително и децата, трябва да плащат“, обвини левият депутат.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

МСН

преди 9 години

Хризантема, явно и ти не си от големите разбирачи. По-голямата част е за рефинансиране, но останалата част - от около 4 млрд. е за покриване на текущи нужди. Друга е темата как така банките , които дадоха предишния кредит, който погаси гарантираните влогове на КТБ, сега дават до 10% лихва. Такива като теб, до вчера викаха и реваха по тв-то за 1 млрд при лихва 1,6%, че ни заробват, но сега няма проблем.

18

Хризантема

преди 9 години

Митова, не знам дали името ти идва от мит, но мислех, че няма по-*** българин от Стоичков. Олигошарски не взимаше заем за рефинансиране, а за харчене. Прегледай малко финансови книги и тогава ела пак. Аз поне това съм завършиа.

17

Винету

преди 9 години

До 18. Ау, ау, колко си далеч от истината. И кой идва? Пак БСП и ДПС, или Велизар Енчев - голям смях.

fallback