Архив: Булфото
fallback

Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров заяви, че постът му не е самоцел за него. Вчера парламентът окончателно прие промени в Закона за МВР, внесени от ГЕРБ, според които президентът отново ще назначава главен секретар на МВР. Опозицията обаче видя в приетите текстове опит да се разчисти пътя за смяна на настоящия главен секретар.

Лазаров добави днес, че не се притеснява от резултатите, които е постигнал в работата си, а в отговор на въпрос за операцията "Червеи", заяви, че няма никаква информация за случая и единственото, което знае, научава от медиите.

Oще по темата
На въпрос за исканата му оставка от Реформаторския блок и че операцията в Лясковец уронвала престижа на МВР, Лазаров заяви, че доста неща са се изговорили.

„Факт е, че няма нарушение или грешка на главния секретар, която да е установена. Случаят „Лясковец" е във Велико Търново. Има дело, което е образувано, влязло е в сила и в съдебна фаза", посочи той.

Попитан дали има напрежение в работата между него и министъра на вътрешните работи Веселин Вучков, той  обясни, че при управлението на министър Вучков са проведени десетки успешни операции - по отношение на тежката организирана престъпност, финансово-кредитната система, кражби на ДДС и неплащане на акциз.

"Резултатите са видими и когато има резултати, не е коректно да се внушава някакво напрежение. С министър Вучков работим без проблем", обясни Лазаров.

На брифинг в СДВР главният секретар представи и последната успешна операция на столичната полиция от тази нощ, при която трима души са задържани за въоръжен грабеж на хранителен магазин в квартал „Дружба".

Извършителите са били въоръжени, с маски, на място са изпратени служители от 8-мо районно управление, които са блокирали района.

Сигналът е подаден около 00.30 часа на телефон 112 от добросъвестен гражданин, който е призовал грабителите да спрат. По думите му в отговор грабителите са стреляли няколко пъти в човека.

„Реално са искали да го застрелят. Мъжът се прикрива зад МПС и благодарение на бързата си реакция остава жив. Той насочва служителите на МВР в каква посока са се оттеглили лицата. При блокадата е задържан един от тримата, който е криминално проявен", разказа Лазаров.

По предложение на директора на СДВР Младен Маринов в акцията е включена специализирана група за задържане „Кобра". Незабавно са установени адресите на участниците на престъплението, обясни той.

Била е открита и квартирата на заподозрените, където е проведена операция по задържането им. „Там са намерени два броя пистолети - боен и газов. Открити са и съответните маски, с които е извършено престъплението и други вещи, имащи отношение към извършената престъпна дейност. Лицата са известни на МВР - криминално проявени, като единият е осъждан за кражби", съобщи още Лазаров.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

koko

преди 9 години

dosega ne sum vidial niakoi da napishe neshto dobro za tozi pi4 , iavno e negoden za tozi post no se e zapunal kato magare na most , mi kato razbran 4ovek kato gledash 4e nishto ne vurshish i samo sri4ash i fuflish pred mediite kakvo to sa ti napisali predvaritelno hvurliai si ostavkata i si hodi na selo deto ti e miastoto , sigurno ima hora deto po kadurni ot tebe , ama na goden , negoden gepish li kokala vseki stiska brat , e zatova shte se opravim na *** den

12

Един комунист

преди 9 години

Ей хора, стига с това тъпо мислене - изглеждал "тъпо", "грозно" - и Стивън Хокинг изглежда "тъпо" и "грозно"! Гледайте това за което е назначен в крайна сметка! Наскоро установих, че комунизма не си е отишъл и не е само в парламента, а в цялата страна, в обикновенните граждани - които все не са виновни за нищо, тоя закон не важи за мен.... все комунистически остатъци тип "всички за равни, *** аз съм "по"-равен"! Ние сме си виновни за всичко... и винаги ще е така :) Поздрави.

11

Анонимен

преди 9 години

Как пък нито един управник няма интелигентно излъчване.Писна ми от маймунски и тиквени физиономии.

fallback