Снимка: БТА

Няма опасност за националната ни сигурност заради конфликта в Украйна, заяви военният министър Николай Ненчев след срещи с депутатите, на които ги информира за актуалната ситуация.

"Няма основание да се говори за заплаха за националната сигурност. Политическото говорене създава напрежение и то е много по-опасно", коментира той, след като БСП, „Атака“ и АВБ изразиха опасенията си, че разполагането на команден център на НАТО в София и техника на Алианса са подготовка за военни действия от наша територия.

Според Ненчев военното министерство също може да участва при предоставянето на хуманитарна помощ на българите в Украйна, но засега този въпрос не е коментиран.

"Има такава инициатива и би било чудесно, ако направим необходимото. Тези хора заслужават, те са с ясно българско самосъзнание", добави той.

Новината, че българското външно министерство подготвя решение за предоставяне на хуманитарна помощ за етническите българи вУкрайна заради ескалацията на военния конфликт, беше съобщена преди два дни.

От информацията стана ясно, че формата и начинът за предоставянето на помощта е в процес на уточняване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase