Снимка: Булфото, архив
fallback

Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров призова българите да се обединят срещу членството ни в НАТО, създаването на военни поделения на Алианса в страната ни и участието на България във военни действия.

Oще по темата
Според него повече от две-трети от българите смятат, че страната ни не трябва да е във военния Алианс и на наша територия не трябва да се изграждат бази и центрове на НАТО.

Хората не искат да участваме във военни действия, каза Сидеров, цитиран от БТА

Той настоя да има обединение на тези хора преди предстоящите избори. В отговор на репортерски въпрос той посочи, че с това ръководство БСП не може да има нищо общо с "Атака" и нейния призив.

Сидеров препоръча на честните хора в социалистическата партия да се освободят от тази "атлантическа пасмина", която е в ръководството й.

Обръщам се към правителството да се събере утре и да реши, че ще се състои референдум за участието на страната ни в НАТО, каза Сидеров. Според него обаче това едва ли ще стане. Днешното държавно управление е изключително опасно, то е много по-опасно даже от тези управления, които допуснаха криминалното ограбване на България, защото позволява страната ни да стане част от бойното поле, коментира Сидеров.

Геополитиката изисква характер, аналитичен ум, непрекъснато съобразяване и адаптиране към новите световни условия, българското национално ръководство не прави това, с което ни "закопава", каза още лидерът на "Атака".

Той заяви, че в деловодството на парламента "по спешност" е внесена промяна в Закона за отбраната, така че български военни да могат да служат под чуждо командване на територията на страната. Цялото това бързане е предизвикано от предстоящото настаняване на натовски командващи, войски и военна техника у нас, каза Сидеров.

Според него въпросната законова промяна се очаква да бъде разгледана от парламента още през тази седмица.

По думите му с такива действия като на днешните ни управляващи страната ни става "мишена".

Сидеров допълни, че "стане ли патакламата, те първи ще го отнесат".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

196

ХЪШОВЕТЕ

преди 9 години

Волен-Болен психически като ментора си Жириновски .И всичката комуноидно и атакистко-русофилска *** трябва час по-скоро да бъде унищожена . В ИМЕТО НА МАИКА БЪЛГАРИЯ.ЗА ДА Я ИМА БЪЛГАРИЯ. ДА ЖИВЕЕ НАТО . СМЪРТ НА РУСИЯ.

195

днес 17 и 30

преди 9 години

Днес от 17.30 има протест пред президентството против войната срещу Русия. Организира се от БСП но не пречи да го подкрепим

194

Анонимен

преди 9 години

До Анонимен 235Psihopatut si ti - poden ot siflilitik i alkoholichka. Neizlechimo! I ne govori ot imeto na naroda, tupo, prodazjno, uvredeno sushtestvo!

fallback