Снимка: БTA

Общ преглед

Правителството ще намери пари за великденски добавки за пенсионерите. Това заяви премиерът Бойко Борисов пред журналисти в Ловеч при освещаването на ремонтирана църква в село Български извор.

Борисов обаче не уточни откъде ще се намерят средствата за това и в какъв размер ще бъдат.

Премиерът Бойко Борисов е възложил писмен доклад от всички служби във връзка с твърденията, че протестиращите срещу кабинета "Орешарски" са били подслушвани.

Още по темата
Борисов уточни, че утре ще има писмен доклад. Към момента е получил отговор, че не е имало такава операция, предаде "Фокус".

Премиерът коментира и планa на Франция и Германия за уреждане на конфликта в Украйна. "Абсолютно подкрепям мнението на Франция и Германия за мирно решаване, а не с оръжие на този конфликт", заяви Борисов.

„България има позиция, която е ясна и точна. Ние сме член на евроатлантическия пакт, но в същото време изпълняваме своите ангажименти и ще го правим, но искаме да се влага разум и въпросът да се реши по дипломатически път”, посочи той.

„Разбира се, не може да не ни притеснява това, което се случва по света. Когато френският президент говори за война и така влошена ситуация, сигналите са много притеснителни. Много съм разтревожен от това, което се случва”, посочи министър-председателят.

Още по темата
„Видно е, че всички се тревожат”, коментира премиерът.

Във връзка с протеста на пожарникарите министър-председателят коментира, че когато е станал премиер, техниката е била остаряла. „Сега вече навсякъде, почти на 100%, е подменена. Проблемите ще се решат”, увери Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар