Снимка: БТА
fallback

Министерският съвет обяви 1 февруари 2015 г., неделя, за ден на национален траур по повод кончината на президента на Република България д-р Желю Желев (1990-1997 г.).

Oще по темата
30 яну 2015 09:27
283
В негова памет националните флагове на държавните институции ще бъдат свалени наполовина, съобщиха от правителствената информационна служба.

Министерският съвет създаде правителствена комисия, която да организира погребението на д-р Желев.

Ръководител на комисията е вицепремиерът по коалиционната политика и държавната администрация Румяна Бъчварова. Членове са президентите Петър Стоянов (1997-2002 г.) и Георги Първанов (2002-2012 г.), както и Екатерина Захариева – началник на кабинета на президента Росен Плевнелиев.

Поклонението ще започне от 12 часа в Патриаршеския храм „Св. Александър Невски”.

Управляващи и политици от различни партии поднесоха съболезнованията си по повод кончината на д-р Желю Желев, който почина днес.

Последната поява на президента Желев бе само преди 3 дни, когато присъства на Съвета на президентите, който заседава по инициатива на държавния глава Росен Плевнелиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

137

Дядо Поп

преди 9 години

До неотдавна бяха на мода "Активните борци против фашизма и капитализма",сега дойде ред на "Активните борци против комунизма и социализма",в резултат на което след първите 45 и вторите 25 години,ние като нация сме на г...за на географията и на дъното на историята?Деветата дупка на кавала в Европа.Вчера отидох до един наследствен имот,и какво да видя-вътре се самонастанил един пиян-залян ц...нин ведно с домочадието си?Кажете ми сега Господа "Демократи"-ц...нина ли да убия или аз да се самоубия???

136

Анонимен

преди 9 години

сигурно когато умре нашия спасител и велик генерал, 40 дни на траур ще имарадвам че съм съвременник на най-великия българин за всички времена - генерал Бойко Борисов

135

Анонимен

преди 9 години

До Анонимен 163В общи линии си прав за разсипията и излъганите надежди, но кой е виновен за това. Дали Желев, или самите хора. Българите в общи линии са на принципа: кой ми с.а в гащите. Не разбраха, че трябва да имаш характер, принципи, гражданска смелост, честност.

fallback