Стоян Мавродиев. Снимка: Булфото, архив

Председателят на Комисията за финансов надзор (КФН) Стоян Мавродиев не смята да подава оставка, обясни самият той пред журналисти, след като по-рано днес лидерът на ДСБ, част от РБ, Радан Кънев настоя, че той трябва да напусне поста, защото е загубил доверието на обществото заради слаб контрол върху финансовите институции.

Още по темата

„Няма причина да подавам оставка, защото оставка се подава за недобре свършена работа, за добре свършена работа институциите трябва да получават политическа подкрепа, а не обратното“, заяви той.

"Политиците имат право да правят политически декларации, нямам намерение да ги коментирам." Така Мавродиев коментира искането от страна на Реформаторския блок да подаде оставка.

"Не съм съгласен с нито един от мотивите в искането за оставка, те не отговарят на фактите и на нашите правомощия, няма как да приема нито един от тези мотиви", каза Мавродиев. "КФН работи перфектно, свършили сме си работата пунктуално, не сме допуснали кризи в нито един от ресорите, които наблюдаваме", подчерта той.

По думите му КФН изпълнява законите такива, каквито са гласувани от парламента. Той посочи, че комисията многократно е правила предложения за промени в сферата на пенсионните фондове, но те не са били приети.

Мавродиев присъства на заседанието на парламентарната комисия по бюджет и финанси, на което се изслушва ръководството на КФН.

Още икономически и финансови новини четете в Investor.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase