Снимка: БТА, архив

Случаят с бившия шеф на ДАНС Петко Сертов се оказа много смешен, защото жена му подаде сигнал, че е изчезнал, нито ДАНС, нито Интерпол успя да го намери, а после тя отиде и си го прибра. С това обаче дадохме сигнал на света, че нещата у нас не изглеждат сериозно. Така лидерът на АБВ Георги Първанов коментира вчерашната развръзка на 40-дневната "драма" с бившия председател на ДАНС по ТВ7.

Още по темата
Според него това е нещо, с което не можем да се гордеем.

По повод нападението срещу френското сатирично издание „Шарли ебдо“ Първанов каза, че не бива да се драматизира повече от необходимото, но е нужно да се вземат мерки и службите за сигурност у нас трябва да бъдат укрепени, за да имаме минимална гаранция, че можем да предотвратим подобни събития.

Към момента обаче се случва точно обратното, смята той.

Първанов посочи още, че България трябва да заяви, че не може да приема повече бежанци.

„Това е почтено, не е нехуманно“, коментира той и препоръча да се намери компромисът и да се излезе с единна теза на управляващите.

„Южен поток“ отдавна трябваше да се строи, коментира още Първанов и добави, че звучи малко наивно идеята на премиера Бойко Борисов ние да имаме газов хъб край Варна.

Според Първанов няма как България да прави хъб без руски газ.

"Южен поток" ще влезе в трасето си и България ще е единствената наказана държава. Очаквах да видя реален ефективен контакт на най-високо ниво между София и Москва, както направиха Сърбия, Унгария, Словакия, Австрия и те имат своите решения. Ходенето на премиера Борисов в Брюксел напомня позицията на министър Драгомир Стойнев да предостави нашите суверенни права да преговаряме на тогавашния еврокомисар по енергетиката Гюнтер Йотингер", заяви той.

Според него отговорността за провала на проекта е на шест поредни български правителства, но и на руската страна, която "не направи необходимото, за да стане този проект необратим".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase