Снимка: Reuters

Министър-председателят Бойко Борисов ще участва утре в  републиканския марш в Париж. Това съобщиха от правителствената  пресслужба.

С присъствието си на шествието той ще изрази солидарността на България с френския народ.

Към марша в памет на жертвите на терористите ще се присъединят ръководителите на Европейския съюз Жан-Клод Юнкер, Мартин  Шулц, Федерика Могерини и генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, предаде ТАСС.

Още по темата

"Ще се присъединя към /президента на Франция/ Франсоа Оланд в Париж в неделя в знак на солидарност с френския народ и подкрепа в общите усилия за борба с тероризма", каза Столтенберг.

 "В неделя ще бъда в Париж на републиканския марш", съобщи  върховният представител на ЕС по външната политика и сигурността Федерика Могерини. Председателят на Европейската комисия Юнкер, както и този на Европейския парламент Шулц също заявиха, че ще бъдат във френската столица на 11 януари "заедно с французите в памет на Шарли ебдо".

Оланд призова вчера сънародниците си да дойдат на републиканския марш утре в памет на жертвите на терористите.

Руският външен министър Сергей Лавров ще оглави делегацията на Русия на републиканския марш в памет на жертвите на терористичните нападения в Париж, съобщи руското външно министерство.

Украинският президент Петро Порошенко съобщи в Туитър, че също ще участва в марша. Пресслужбата на полския премиер Ева Копач оповести, че тя ще бъде там.

Турският министър-председател Ахмет Давутоглу ще замине за Париж, за да участва в утрешното шествие за солидарност с Франция, предаде Анадолската агенция, позовавайки се на източници от службата на премиера. Турският премиер е бил поканен от френското правителство да се присъедини към шествието в знак на протест срещу нападението в сряда срещу сатиричния седмичник "Шарли ебдо".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase