Бойко Борисов. Снимка: архив, БТА
fallback

Три възможности България да реши проблемите си с газа се очаква да обсъдят Бойко Борисов и Ангела Маркел.

Вариантите са изготвени и коментирани от най-големите експерти у нас. Те обаче ги пазят в тайна преди разговора на четири очи в Берлин, пише „Стандарт“.

Oще по темата
Днес Борисов пристига в германската столица за поредната си среща с Ангела Меркел, специалната покана за която дойде в София преди дни.

Българският премиер ще бъде първият високопоставен гост с официална визита в Германия след триумфалното преизбиране на Меркел за шеф на Християн-демократическата партия /ХДС/ и на фона на преобладаващото сред германците мнение, че тя трябва да бъде преизбрана за четвърти път на канцлерския пост.

Със сигурност ще се обсъдят детайлите за Южния газов коридор, който трябва да мине през България. Тема на разговор е и новият газов хъб, за който Борисов разказа на министрите си на последното заседание на кабинета.

Очаква се българският премиер да обсъди с Меркел и проучванията за шистов газ у нас. Преди няколко дни депутати от ГЕРБ отново напомниха, че "е време да се проверят залежите и у нас". Именно обаче първият кабинет "Борисов" наложи мораториум върху проучванията след серия протести на еколози.

В делегацията на Борисов за Берлин са включени вицепремиерите Меглена Кунева, Ивайло Калфин и Томислав Дончев. Те са придружавани от Цветан Цветанов, председател на ПГ на ГЕРБ, колегата му от Реформаторския блок Радан Кънев и Делян Добрев, шеф на Комисията по енергетика в парламента.

Очаква се канцлерът Маркел да посрещне българския си гост с военни почести.

Програмата на Бойко Борисов предвижда още срещи с председателя на Бундестага проф. Норберт Ламерт и разговори на вицепремиерите и народните представители с парламентарната фракция ХДС/ХСС. Българският премиер ще разговаря с председателя на фондация "Конрад Аденауер" д-р Ханс-Герт Пьотеринг и ще се срещне с представители на българската общност в Берлин.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

122

юбералес

преди 9 години

Според радио Ереван, Хитлер се е самоубил, след като си видял сметката за газа.

121

Уточняващ

преди 9 години

До ББ до МеркелНе са прости те,ами си приличат понеже и двамата са завършили "фурнаджийския" техникум.Прочетете последния брой на "Строго секретно" и всичко ще ви стане ясно. Хелмут Кол доста добре я е описал в мемоарите си. А има и интересни снимки, не са за пропускане...

120

Анонимен

преди 9 години

AMA BOKO KATO PROSTITUTKA SI. DUOE NA LEVO DUPE NA DESNO A SPRI SE NSKRAYA

fallback