Снимка: Булфото, архив

Няма да бъдат съкращавани военни, увери министърът на отбраната Николай Ненчев, но уточни, че е възможно да се стигне до намаляване на администрацията.

Още по темата
Той смята, че някои от щатовете са много раздути, но не се ангажира с мнение дали ще бъдат съкратени реално хора.

Ненчев каза, че с екипа му продължават да работят за по-висок бюджет.

Вариантите засега по думите му остават благоприятни, водят се разговори, той е готов да разговаря с всяка от парламентарните групи.

Ненчев посочи, че от финансовото ведомство са поставили техните искания и очаквания, а от военното се борят за нещо по-различно.

Министърът отново напомни за споразумението с ГЕРБ, което е подписал и в което е записано ясно, че няма да се намалява съставът на Българската армия.

По думите му военните очакват част от приходите, които имат от недвижими имоти, да останат във военния бюджет, а не в централния, за което имало разбиране.

Ненчев добави, че парите за предвидените вече задгранични мисии остават за сметка на министерството, а ако има и нови непредвидени, ще се настоява те да бъдат поети от държавния бюджет, защото ведомството няма как да се справи.

„Ще настояваме тези 66-67 млн. под една или друга форма да ги получим“, посочи Николай Ненчев във връзка с намаления бюджет за отбрана.

„Нека да успокоим и личния състав, и хората, които работят, има различни опции, аз съм обнадежден“, каза военният министър, който добави, че остава оптимист за решаването на проблема.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase