Корман Исмаилов Снимка: архив, Булфото
fallback

Лидерът на НПСД Корман Исмаилов поиска в коалиционното споразумение за управление между ГЕРБ и Реформаторите да се запишат допълнителни текстове, които да възпират ксенофобските изяви на Патриотичния фронт.

Oще по темата
Исмаилов направи предложението си няколко дни след като Патриотичният фронт обяви, че няма да излезе от властта, и дори поиска два поста в управлението. Това стана след преговори с Реформаторския блок, част от които е и партията на Исмаилов.

Днес той нарече това влизане на Патриотите в управлението и го определи като сделка. Част от нея било и местенето на новините на турски от БНТ1 по БНТ2. Според Исмаилов новините по турски не са тема от политическия дневния ред на страната, а са достижение на демократичната ни история.

В специална декларация лидерът на НПСД припомни атаките на Патриотичния фронт срещу назначените за зам.-министър Орхан Исмаилов и областния управител на София Веселин Пенев. Според него те са срамни процеси, които са крачка назад в демократичното развитие на страната.

Исмаилов коментира и казуса „Слави Бинев“. Той обяви, че Реформаторите дължат извинение на избирателите си за назначаването му.

Лидерът на НДСП изрази надежда, че Бинев ще се оттегли от шефския пост в Комисията по култура и медии в парламента. Ако това не стане, той трябва да бъде бойкотиран от представителите на Реформаторския блок в комисията, смята лидерът на НПСД.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Shark

преди 9 години

Сещате ли се защо реформаторите постигнаха толкова нисък процент на изборите, а?? Точно заради този Корман, който прибраха и им смъкна гласовете. Г-да реформатори, дайте си сметка за това, защото в следващия парламент може и да не влезете.

15

Анонимен

преди 9 години

Нали се сещате, че тези страни, които имат управленски елементи от външен за страната етнос, нямат много тайни за чуждите служби. Няма разузнаване, което знае че в еропейските държави техни хора са във властта и да не се възползва от това...Хехе алоо, на баламурници ни правите. Давайте ни и турско гражданство с немците и да се свършва

14

ууу

преди 9 години

До NВсички трябва бъдат забранени, в тях свестни хора няма, всички са пионки.

fallback