Валери Симеонов. Снимка: БТА

Лидерът на Националния фронт за спасение на България Валери Симеонов каза, че засега ще изчака с позицията си за оставката на Слави Бинев от комисията по култура. Пред медии председателят на парламента Цецка Цачева поиска Патриотичният фронт да оттегли кандидатурата на Слави Бинев.

Още по темата
"Няма да избързвам с отговора. Дайте ми възможност да се запозная, ако трябва ще говоря с г-жа Цачева, на какво основание тя е поискала, ако наистина е поискала. Предпочитам, да не коментирам тази гилдия. Трупата на Народния театър - да, един човек, който, доколкото знам е режисьор там - Александър Морфов, който използва махленски език. Не искам да го коментирам просто... И обидни квалификации. Аз мисля, че всеки проблем, може да намери своето решение, стига да бъде търсено", заяви Сименов, цитиран от БНР.

Вчера трупата на Народния театър обяви готовност да хвърли колективна оставка в знак на протест срещу избора на Бинев за председател на комисията по културата и медиите, а режисьорът Александър Морфов вече напусна театъра.

Симеонов обаче заяви, че не вижда желание от страна на тези, които протестират, да търсят решение на проблема.

"Аз виждам една категорична, бих казал дискриминационна такава позиция, че ние не искаме да разговаряме по този въпрос. Поканихме ги да разговарят, за да чуем поне един аргумент. Извинявайте, аз до момента не съм чул нито един сериозен аргумент", допълни той.

И днес Валери Симеонов не коментира какви кандидатури предлагат от Патриотичния фронт за заместник-военен министър и заместник-областен управител на София.

"Вчера ви казах, нека да запазим търпение. Все пак, нашите кандидатури трябва да бъдат проверени. Те могат да бъдат приети, могат да не бъдат приети", обясни той.

Симеонов обясни също, че няма възражения срещу назначението на Фейзи Бекир за заместник-министър на финансите.

На днешния втори конгрес на Патриотичния фронт стана ясно, че формацията ще настоява за задължително гласуване още на местните избори догодина.

Симеонов обяви пред журналисти, че е преизбран единодушно за председател на НСФБ, като за поста не е имало други кандидати. За заместник-председатели са избрани Данчо Хаджиев, Валентин Касабов и Борис Ячев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase