Снимка: архив Булфото

Лидерът на БСП Михаил Миков разкритикува шефа на Европейския парламент Мартин Шулц за подкрепата, която даде на кабинета на Бойко Борисов. В профила си във Фейсбук шефът на социалистите признава, че за него е странно Шулц, който е представител на европейската левица, да пожелава на десния кабинет на Борисов да остане стабилен.

Според Миков сегашното правителство води антисоциална политика, която е несъвместима с ценностите, които Шулц би трябвало да подкрепя като социалист.

Още по темата
„Стабилността на управлението е важна, но още по-важно за мен е съдържанието на управлението. Сама по себе си стабилността не прави живота на хората по-добър и това вече го установихме емпирично в периода на предишни десни управления”, пише шефът на БСП.

Той припомня, че именно сегашният кабинет е отменил необлагаемостта на минималната работна заплата.

Миков коментира и поздравленията на Шулц към правителството за това, че е осигурило коледни надбавки за пенсионерите.  „Тези жестове към родителите ни по Коледа – дай Боже и по Великден – имат изцяло инцидентен характер. Добавките в никакъв случай не могат да компенсират липсата на социална политика за пенсионери и социално слаби”, пише той.

Миков атакува и думите на Шулц, че със социалния министър от АБВ Ивайло Калфин са от едно политическо семейство .”И това ме учудва, защото както политическата биография на г-н Калфин, така и апологетите на неговата настояща партия, се основават на разбирането, че в политиката „няма ляво, няма дясно”.

В постинга си Миков пише и че управляващата коалиция е подпомагана от ксенофобски и неолиберални формации и не дава европейска перспектива пред България. В същото време той гарантира, че БСП няма да се откаже от лявата политика и ще продължи да я отстоява.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase