Архив: Булфото
fallback

Съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов заяви, че на вчерашното си заседание коалицията е взела решение относно подкрепата си за кабинета. Пред bTV той обясни, че това решение е ясно, категорично, но няма право да го оповести, докато не се произнесе Политическият съвет на коалицията. Това вероятно ще се случи до края на седмицата.

Oще по темата
Патриотичният фронт реагира остро срещу назначението на Орхан Исмаилов за зам.-министър на отбраната и от дни продължават разговорите дали коалицията ще продължи да подкрепя кабинета на Бойко Борисов. Новият областен управител на София Веселин Пенев също създаде допълнително напрежение между ГЕРБ и ПФ.

Симеонов обясни, че на вчерашното заседание ПФ са осъждали и двата казуса.

Той заяви, че в случая трябва да се избере по-малкото зло. Правителството изпълнява на 70% нашата програма и затова е толкова трудно решението дали да оттеглим подкрепата си. По думите му коалицията е щяла веднага да се откаже от подкрепата, ако това не е било така.

Лидерът на НФСБ няколко пъти подчерта, че за Патриотите властта не е самоцел и са единствената партия, която се е отказала „от удобните и сладките места на управлението”.

„Няма проблем Бойко Борисов да се откаже от нас. Ние сме в парламента, за да изпълняваме предизборната си програма, и сме отговорни пред избирателите си”, каза още той.

Симеонов отново обясни, че за ПФ е неприемливо присъствието във властта на Исмаилов и Пенев, които по думите му са представители на протурска партия, и подчерта, че ДПС първа е обявила подкрепа за Орхан Исмаилов.

„На всички етапи сме заявявали, че сме против участието на НПСД в управлението, ние сме ги предупреждавали”, подчерта Симеонов. По думите му Корман Исмалов е предложил Исмаилов директно на министъра на отбраната, без да съгласува това.

„Разбирам позицията на ГЕРБ – ще ги обвинят в капитулация пред ПФ”, каза той.

Относно напускането на Велизар Енчев от коалицията и неговите обвинения, че Патриотите са предали избирателите си с подкрепата на кабинета "Борисов", Симеонов заяви, че Енчев изопачава фактите.

"Той лъже. Трябва да намери мотиви за своето оттегляне в свое оправдание", смята Симеонов.

Той защити и избора на Слави Бинев за шеф на комисията по култура и медии в парламента.

По думите му председателите на парламентарни комисии трябва да са добри администратори, които защитават интересите на съответния бранш. „Става дума за административна работа, редиците на културата биха били доволни от Слави Бинев”, смята той.

"Само Патриотичният фронт може да защити българското в културата”, каза още съпредседателят на коалицията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Анонимен

преди 9 години

и тия се окзаха пълни ***,само атакаджии с всичките им кусури,май са най читави в сравнение с останалите плужаци в парламента.

15

SILENCE

преди 9 години

15,тоя си въобразява,че ,като се бави и дрънка, имитира драматизъм и колебание. А всъщност 10 е прав - шумотевицата е за тиквунковците,които са гласували за индивидите в парламента - все едно как са се маскирали.

14

Щирлиц

преди 9 години

Поредната "патриотично"-червена мижитурка.За пръв и последен мандат в парламента.

fallback