Бойко Борисов и Радан Кънев. Снимка: Булфото

Реформаторският блок участва в управлението на границата на компромиса, заяви пред bTV лидерът му Радан Кънев.

„Трудно е да работим в мнозинство с АБВ, да работим с Патриотичния фронт, с които имаме общи неща в програмите, но идейно сме различни, да подкрепим Борисов за втори мандат, макар че сме казали, че имаме по-добро виждане в името на едно стабилно управление”, призна Кънев.

Още по темата

Той многократно подчерта трудностите пред коалиционното управление и постави стабилността на управлението пред цената на компромисите.

„В момента сме в преговори с Патриотичния фронт за запазване на мнозинството, което е необходимо, за да се гласува бюджетът, за да се осъществят съдебната реформа и стратегията за здравеопазването на министър Петър Москов”, подчерта Кънев.

Критиките на Патриотите срещу назначенията на кадри от Народната партия „Свобода и достойнство" на високи постове - на Орхан Исмаилов за зам.-министър на отбраната и на  Веселин Пенев за областен управител на София-град, Кънев не коментира.

От лаконичното му мнение за назначението на Слави Бинев, депутат от ПФ, за председател на Комисията по култура и медии в 43-тото Народно събрание, стана ясно, че постовете вероятно ще бъдат обект на пореден компромис.

„Ние сме се опитвали да не коментираме назначението на Слави Бинев. Едни виждат създатели на БИАД, други човека, който нахлу в националната телевизия. Ние понасяме тежки лични и политически загуби от обраната си позиция, а това показва, че правим сериозни компромиси в името на стабилността”, заяви още Радан Кънев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase