Орхан Исмаилов. Снимка: Комисия по досиетата
fallback

Зам.-министърът на отбраната Орхан Исмаилов обяви, че е готов да си подаде оставката, ако от това зависи съдбата на правителството.

Оставката на един министър, зам.-министър или човек от изпълнителната власт винаги трябва да е в джоба му, заяви той пред БНР.

Oще по темата
Назначението на зам.-министъра стана повод Патриотите да обявят, че могат да оттеглят подкрепата си за кабинета. Очаква се те да се срещнат с премиера Бойко Борисов, за да обсъдят въпроса. Освен от Реформаторския блок днес Исмаилов получи подкрепа и от ДПС.

Зам.-министърът обаче подчерта, че никога не е членувал в политическа партия и към момента не членува в нито една от партиите във и извън парламента.

Той изрази недоумение от нападките към него. Исмаилов обясни, че номинацията му за поста е от министъра на отбраната Николай Ненчев, който го поканил в екипа си, а след това бе назначен от министър-председателя.

Хората, които са на високите етажи във властта, естествено, че винаги очакват някакви такива удари. Мен това не ме притеснява. Аз гледам професионално на нещата, обясни Исмаилов, като припомни, че в миналото при номинацията му за Комисията по досиетата го обвинявали, че дипломата му е фалшива.

Аз съм над тези неща. Мен постовете не са ме интересували чак толкова много през този период от време, когато съм ги заемал. Аз съм човек, който държи на себе си и държи на професионализма си, допълни той.

Исмаилов подчерта, че България в момента има нужда от стабилно правителство и кабинет, защото трябва да се направят реформи. Аз не се чувствам чак толкова значим и важен фактор, че да разтърсим държавата, подчерта той.

Зам.-министърът посочи, че не е очаквал подкрепата на ДПС. Той коментира, че при избора на човек за даден пост трябва да се гледат качествата и професионализма му.

Аз мисля, че ще си използвам конституционно установените права и ще си търся правата в съда. Доколкото разбирам г-н Симеонов ме е нарекъл едва ли не турски агент. Знаете ли, че аз в Турция съм ходил два пъти, разясни той.

Зам.-министърът отрече да е писал на турски и обясни, че дори няма профил в социалните мрежи, освен по време на кампанията за изборите.

Исмаилов смята, че от Патриотичния фронт използват ситуацията. Той обясни, че чул, че ПФ имали претенции към комисията по енергетика.

Аз мога да предполагам много неща, но не разполагам. Буди съмнение фактът, че аз съм назначен отпреди една седмица, 10 дни, а те чак сега се осъзнаха да вдигат шум. Едва ли не аз станах най-важният фактор в държавата. Ако с това ще се оправи държавата, аз съм готов на всичко, но това не е принципно. Няма логика в техните съждения, подчерта Орхан Исмаилов.

Той обясни, че е имал подкрепа на ДПС в миналото за позиции, които е заемал. Приятелите му от партията обаче останали малко, защото подкрепил Корман Исмаилов и Касим Дал, които се отделиха от движението, но без да е член на НП "Свобода и достойнство".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

87

Рамзи

преди 9 години

До ФатмеБългария е нашата родина и нека всички българи да свикнат с това.

86

кики

преди 9 години

Sega na parvo mqsto e problema s g-p Ismail toy ako si podade ostavkata vsicko shte se opravi glupaci

85

Анонимен

преди 9 години

Хайде фес, давай таз оставка!

fallback