Снимка: архив БТА

Ако не се състои реформа в съдебната система, Реформаторският блок ще излезе от коалиционното управление. Това заяви пред bTV лидерът на ДСБ и съпредседател на блока Радан Кънев. „Все пак има единодушие сред всички партии в управлението за важността на тази реформа. Ако не съберем мнозинство за тази реформа, няма да съберем и за нищо друго”, допълни той.

Още по темата
Радан Кънев подложи на сериозни критики партньорите си в Реформаторския блок заради това, че са извадили на показ вътрешните разногласия във формацията. По-рано днес партията на Меглена Кунева излезе с публична позиция, че в десния съюз липсва доверие. ДБГ се обяви и против провеждане на учредителен конгрес на единна формация РБ, защото няма съгласие кой да бъде лидерът.

„Надявах се този тип неща да ги решим тихо помежду си. В нашите ръце е съдбата на образованието и на здравеопазването и важните въпроси към РБ са по тези теми”, каза Кънев. „Една раздробена политическа сила, която се занимава със себе си и публикува глупости – тя е калпава да направи реформи и докато не се оправи, ще остане калпава да прави реформи”, допълни още той.

Лидерът на ДСБ обясни, че докато реформаторите си пускат съобщения кой на кого има доверие, държавата има нужда от реформи в тежки и "вкопани в себе си” институции. „И прокурорите си нямат доверие, но не си пускат писма всеки ден”, допълни Кънев.

Той коментира отново и изчезването на тефтерите на бившия шеф на комисията срещу конфликт на интереси Филип Златанов. Според него изчезването на веществено доказателство по важно дело е „технология на злоупотребата с власт”.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase