Валери Симеонов. Снимка: архив Булфото

Само седмица след като беше избрано правителството напрежението в парламентарната група на Патриотичния фронт ескалира, а депутатът Велизар Енчев се оплака, че към него са отправени обиди от страна на зам.-председателя на ПГ Валентин Касабов.

Енчев твърди, че е имало и физически заплахи по време на заседание на групата вчера.

Още по темата
В петък, когато парламентът гласуваше състава и структурата на новото правителство, народният представител гласува „против“ това Бойко Борисов да бъде премиер, въпреки че Патриотите заявиха подкрепата си за кабинета. Енчев аргументира решението си, като в изказването си от парламентарната трибуна заяви, че Борисов трябва да бъде преследван от закона. Тези му думи засегнаха лидера на ГЕРБ и той напусна пленарната зала.

Слави Бинев от ПФ също не гласува „за“ Борисов, но по думите на Енчев отношението само към него е по-особено. Въпреки това засега той не смята да напуска парламента, нито групата на ПФ.

"Беше ми казано от Валери Симеонов: „Аз не възразявам срещу твоето изказване, но не биваше да го правиш“, обясни Енчев.

Председателят на ПГ на НФСБ Валери Симеонов потвърди, че е бил информиран за намерението на Енчев.

Според него обаче няма никаква драма, защото всеки си има мнение.

В същото време обаче Енчев коментира, че всички депутати от ПФ, с изключение на него, са подписали декларация за напускане на НС, без да е отбелязана дата.

Симеонов коментира, че има декларации за лоялност, които са със сводобен текст.

На заседание на ПГ вчера пък е било решено в правилника й да се запише, че при първо нарушение на някой депутат се наказва със забележка, при второ - с глоба от 200 лева, при трето – изключване.

Според Симеонов обаче групата е напълно стабилна.

Той допусна, че може и да е имало спорове вчера и някой да си е поизпуснал нервите, но подчерта, че не е присъствал в този момент.

„Не трябва да се търси някакъв скандал“, обобщи Симеонов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase