Снимка: архив БТА
fallback

Кадри в предишни правителства стават зам.-министри във втория кабинет на Борисов. Това става ясно от съобщение на правителствената информационна служба.

В него се уточнява, че Борисов вече е подписал първата порция от назначенията, а предложенията за тях са дело на самите министри.

Oще по темата
Своите постове запазват зам.-министрите на външните работи Катя Тодорова, Валентин Порязов и Румен Александров. Начело на МвнР остана и служебният министър Даниел Митов, който сега е част от квотата на Реформаторския блок във властта. Заместник-министър на финансите остава и Кирил Ананиев. Той беше съветник на премиера Пламен Орешарски, а също зам.-министър в правителствата на Сергей Станишев, на Симеон Сакскобургготски и на Иван Костов.

Поста си на заместник-министър на земеделието и храните запазва и Георги Костов. Той изпълняваше същата длъжност освен в кабинета на Близнашки, за кратко и в първото правителство на Бойко Борисов, както и в това на Сергей Станишев.

Зам.-министър на младежта и спорта остава Калин Каменов, който по времето на предишното управление на ГЕРБ беше председател на Държавната агенция за закрила на детето.

Министърът на земеделието и храните в служебното правителство Васил Грудев става заместник-министър. Екипът в МЗХ ще бъде попълнен и с Цветан Димитров, заемал същия пост в първия кабинет „Борисов”.

Заместник-министри на транспорта, информационните технологии и съобщенията стават Антон Гинев, бил на същата длъжност при Пламен Орешарски, и Валери Борисов, който беше зам.-министър по времето на Бойко Борисов.

Кадър на Борисов от първия кабинет е и Карина Караиванова – тя ще е отново зам.-министър на финансите.

Двама депутати, един бивш и един действащ, също стават зам.-министри. Павел Гуджаров става заместник-министър на околната среда и водите. Той е магистър от СА „Д. Ценов”. Бил е заместник-кмет на Община Раковски и народен представител в 42-то Народно събрание.

Заместник-министър на вътрешните работи ще бъде народният представител от ГЕРБ Красимир Ципов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

кк

преди 9 години

"Кой те гримира в тази изтъркана роля?Кой в този смешен костюм те е облякъл?Всичка е само игра!!!Всичко е само театър!!!"Да ме извинява Недялко Йорданов, ако съм го цитирал неточно, но по-добри думи за ставащото в РБългария в момента, не мога да намеря...

23

фактите

преди 9 години

Близнашки беше назначен от президента,който беше поставен там от Борисов да му пази мястото.Близнашки подготви почвата за кабинета Борисов.Първо убиха компютърният специалист свързан с кетчерите на Цветанов.Изненадващо от колата на вещото лице изчезнаха тефтерчетата на Филип Златанов в които имаше компромати срещу Борисов, Цветанов,Фидосова и компания. Хората на Близнашки влязоха в новия кабинет.е няма да изкарат мандата е ясно,но защо пак трябва да ядем жабетата.

22

Анонимен

преди 9 години

натъкмистика.

fallback