Снимка: БТА
fallback

Консултациите между партиите, които ще са част от следващото управление, текат до последно в кулоарите на парламента. ГЕРБ, Реформаторският блок и Патриотичният фронт четат поотделно текста на програмата и правят последни корекции, разказаха запознати с хода на преговорите пред Dnes.bg.

Преговорният екип на ГЕРБ - Румяна Бъчварова и Томислав Дончев, се срещнаха за кратко с лидерите на Реформаторския блок. Заедно с тях беше и кметът на Бургас и член на ръководството на ГЕРБ Димитър Николов. Совалки имаше и с Патриотичния фронт.

Очаква се лидерите на ГЕРБ и на Реформаторския блок да сложат подписи под два документа - програмната декларация на следващото правителство и коалиционното споразумение за управление между двете формации.

Под програмата ще се подпишат и лидерите на Патриотичния фронт, предстои да стане ясно дали тя ще бъде подкрепена и от АБВ.

Двата документа ще бъдат парафирани в зала "Запад" в парламента след 15 часа.

Според предварителната разстановка първи подписи ще сложат ГЕРБ и РБ. След това към техния формат ще се присъединят Патриотите, които ще обявят подкрепа за програмата и ще положат подпис под нея.

После към трите формации ще се присъедини и АБВ, които вече обявиха, че стават част от мнозинството зад кабинета. След подписването ще бъдат дадени изявления за медиите.

След това се очаква лидерът на ГЕРБ и бъдещ премиер Бойко Борисов да отиде в президентството. Там той ще обяви пред държавния глава готовността си да състави кабинет и ще представи състава на правителството си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Гинко Пиколев

преди 9 години

Какви са тия "совалки" не мога да разбера? Да не би простите журналисти да искат да кажат "свалки"? Явно българският се променя и аз не съм в час.....

12

Анонимен

преди 9 години

Az iskam magistrala ot selo do grada

11

До, до

преди 9 години

До 10 Анонимен Според теб просто племе са българите. Аз те питам и ти ли си от това просто племе или от някое по-умно племе. Защо тогава не вземеш да я оправиш тая държава? Но явно щом се занимаваш само с писане , а не с действия и ти си от простото племе. Затова ще сме на този хал.

fallback