Николай Бареков. Снимка: архив, БулФото

Сериозните политици трябва да останат опозиция на кабинет, сглобен като буламач. Това е острият коментар от Брюксел на лидера на „България без цензура“ и евродепутат Николай Бареков по повод спряганите имена за министри в кабинета на ГЕРБ и РБ.

Още по темата
Правителство, което не се ползва с широка парламентарна подкрепа и не е с ясно изразен център-дясно профил, ще бъде авантюра, която за жалост ще бъде платена от българския народ, заявява Бареков, цитиран от пресцентъра на партията.

По думите му всяка една мрачна фигура от прехода, която участва в управлението и е замесена в мачкането на българския бизнес, българската интелигенция и колосалната кражба от приватизацията, извършена в края на 90-те, ще бъде посрещната остро от цялата българска общественост.

"България няма друга алтернатива освен Европейския съюз. България е в безпрецедентна политическа и икономическа криза. Всяко правителство, сглобено задкулисно, безпринципно и с желание да дели баницата във властта, няма да реши глобалните проблеми на българския народ", отсече той.

Можеше да имаме успех само ако всички политици бяхме осъзнали отговорността на момента и бяхме разписали антикризисна програма, която да бъде договорена пред очите на цялото общество, категоричен е Бареков.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase