Снимка: архив БТА
fallback

Лидерът на ДСБ Радан Кънев направи изненадващо съобщение в профила си във Фейсбук. Часове преди решаващите преговори между Реформаторите и ГЕРБ за съставянето на кабинет, той обяви, че е готов да стане премиер. С условието обаче, че Реформаторският блок и семейството му го подкрепят.

Oще по темата

В същото време той дава да се разбере, че Блокът е готов да приеме и всяка кандидатура на ГЕРБ за премиер, макар да не ги одобрява.

В профила си Кънев написа, че положението е повече от сериозно и затова тази сутрин е провел личен разговор с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Изложих виждането си, че нито едно от предложенията на ГЕРБ не е най-доброто решение за премиер. Но тъй като споделям мнението, че нови избори са най-лошото решение, всички възможности трябва да бъдат обсъдени, нито една - прибързано отхвърлена“, е част от посланието на Кънев.

„Възможно е, при ясно мнозинство и програма, РБ да приеме всяко предложение на ГЕРБ за министър-председател. Ако това предложение съм аз, бих приел само при ясна подкрепа на политическия съюз, в който участвам, и на семейството си“, допълва още той.

ГЕРБ номинира Радан Кънев за премиер преди поредните разговори за кабинет тази събота. Томислав Дончев от преговорния екип обяви, че предложението не е шега, а лидерът на ДСБ отвърна, че не е възхитен от офертата.

Малко по-късно той публикува във Фейсбук парчето на AC/DC Stiff Upper Lip, а подтекстът трябваше да е, че не го е страх и горната му устна няма да затрепери.

Борисов отвърна с парчето на Aloe Blacc - Ticking Bomb.

Днес следобед Реформаторите и ГЕРБ влизат във финални преговори, на които предстои да се уточнява структурата и персоналният състав на кабинета.

Утре се очаква президентът да връчи на ГЕРБ мандата за съставяне на правителство.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

104

diavolcheto

преди 9 години

" Ако РБ ме подкрепи, ще приема да съм премиер, обяви Радан Кънев ".Сериозно? И ще правите какво, г-н Кънев? И за кого? Кой Ви познава Вас? И с какво сте заслужил да бъдете премиер? Много хубаво би било човек, първо, да си даде сметка за някои неща, преди смешно да иска да надскочи себе си. За власт и всички облаги от властта никога не е късно, за никого, да стане за резил!

103

Anonimna

преди 9 години

Starata pesen na nov glas.Nishto novo.Pak obiknovennite hora shte gladuvat i mizeruvat,a tezi shte kradat s palni shepi.Zatova mladite inteligentni,umni,obrazovani hora shte emigrirame.

102

Д Г Д-всички вие...

преди 9 години

Дори и тиквата борисова да стане премиер, няма да се задържи дълго, защото коалицията герб-рб е плод на безпринципни договорки за постове, а не на политики. Нито тиквата е десен, нито Кънев,Кукуневица и останалите. Всичко е за пари, за една банка, за кражба на еврофондове и далавери. И докато народът български е оФца и се крие и си трае, такива като мутрата и Костовата креатура ще се упражняват да ни управляват.Тия могат само и единствено да крадат,а медиите им правят ПР.Изобщо пълна порнография

fallback