Снимка: архив БТА

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов най-вероятно ще седне на масата на преговорите с Реформаторския блок. Очакванията са новата среща на върха да се състои утре, ден преди президентът да връчи мандата за съставяне на кабинет на ГЕРБ, научи Dnes.bg.

Още по темата
Планираните разговори между лидерите на ГЕРБ и Реформаторите идват на фона на силно изострени отношения между Бойко Борисов и десния блок. Неофициално от партията на Борисов дават сигнали, че са възмутени от претенциите на РБ за министерски постове. Вероятно, за да реагират на това, ГЕРБ обявиха, че са готови да подкрепят Радан Кънев за премиер.

Реформаторите отричат да искат постове и твърдят, че за тях програмата е по-важна от постовете.

Размяната на реплики премина и в размяна на музикални послания. След като получи номинация за премиер, Радан Кънев пусна в профила си във Фейсбук парчето на AC/DC Stiff Upper Lip, за да покаже, че не го е страх и горната му устна няма да затрепери. Ден по-късно Борисов отговори по същия начин – той пусна парчето на Aloe Blacc - Ticking Bomb.

Преди срещата на върха утре днес Реформаторите заседават във формат парламентарна група. На нея се очаква партиите в блока да одобрят програмата за управление, около която ден по-рано преговарящите екипи на ГЕРБ и РБ постигнаха съгласие.

В края на миналата седмица лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че не е оптимист за изхода от преговорите за кабинет. Той обяви и че ако не се стигне до подписване на споразумение, е възможно да върне мандата за съставяне на кабинет на президента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase