Бойко Борисов. Снимка: Булфото
Радан Кънев. Снимка: Булфото

Общо гласували: 2193
Бойко Борисов
69%
Радан Кънев
31%

Тежките преговори между ГЕРБ и Реформаторския блок за съставянето на бъдещото правителство продължават с пълна сила, а реален краен резултат на този етап все още няма.

Официално преговорните екипи на Реформаторите и ГЕРБ заявиха в неделя, че вече са почти готови с управленската програма, но не са обсъждали министерски назначения. Въпреки това преди ден Томислав Дончев изненадващо заяви, че партията на Бойко Борисов е готова да подкрепи дори вариант за правителство, в което министър-председател да стане лидерът на ДСБ Радан Кънев.

Още по темата

Според евродепутата и бивш министър от кабинета "Борисов" към този момент се очертават  три варианта, на които ГЕРБ са готови - правителство с премиер Бойко Борисов, подкрепа на кабинет с премиер Радан Кънев и трети вариант – нови избори. Малко по-късно Томислав Дончев уточни, че идеята Кънев да бъде премиер не е шега, а съвсем реално предложение от страна на ГЕРБ.

На този етап от Реформаторите не са коментирали официално предложението на Дончев, като Меглена Кунева заяви след преговорите в неделя, че този въпрос на този етап не е обсъждан.

Дни преди очаквания край на политическите преговори Dnes.bg реши да попита своите читатели кой трябва да стане премиер – Бойко Борисов или Радан Кънев? И така – изборът е ваш.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase