Валери Симеонов. Снимка: БТА

ГЕРБ са в правото си да съставят правителство, каквото желаят. Това беше коментарът на Валери Симеонов, един от лидерите на Патриотичния фронт, след като лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че в крайна сметка може да предложи самостоятелно правителство, ако не се разбере с Реформаторския блок.

Според Симеонов след резките промени в мнението на различните партии в последните дни явно няма нищо неочаквано и в последната.

Още по темата
„Точно във връзка с тези резки промени в диаметрално противоположни позиции, които се заемат от политическите сили напоследък, ви предлагам да изчакаме Жозеф Дол да си замине след няколко дни, пък може да има и промяна”, коментира Валери Симеонов.

Той обаче увери, че ПФ е готов да подкрепи програма на правителството, която е съгласувана предварително.

Тогава вече няма значение съставът на правителството, важното е да изпълнява програмата, когато спре да я изпълнява, спира и нашата подкрепа, увери Симеонов.

Според него има няколко точки, от които политическата му формация няма да отстъпи – промяна в Изборния кодекс, пълна ревизия и одит в енергетика с оглед замразяването на цената на тока, опити да се направи всичко възможно, за да се оздрави КТБ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase