Кристиан Вигенин. Снимка БТА

Резултатът от изборите отреди на БСП място на опозиция, но партията ще е конструктивна и ще отиде на консултации, за да видим с какво предложение ще излезе ГЕРБ. Това каза пред журналисти международният секретар на партията Кристиан Вигенин след заседанието на партийното ръководство преди началото на днешния пленум.

Националният съвет на левицата анализира на заседание в момента резултатите от предсрочните парламентарни избори и обсъжда предстоящите преговори с партията победител на вота – ГЕРБ.

Още по темата
Декларирахме, че всеки един от нас в сегашния състав на Изпълнителното бюро е готов да се оттегли, отново потвърди Вигенин, цитиран от БТА.

Право на председателя на БСП е да предложи нов състав на ИБ, посочи той. Възможно е част от членовете да останат и в следващия състав, това е преценка на председателя, всеки от нас е готов за това, добави той.

Относно провеждането на вътрешнопартиен референдум за евентуално участие в коалиция с ГЕРБ, той коментира, че това е възможно да се случи на някакъв следващ етап.

Не сме в тази ситуация, водещи в този процес са ГЕРБ, нека видим техните предложения и тогава ще преценим, посочи Вигенин. Не отхвърляме тази възможност, но трябва да се прецени какво питаме, добави той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase