Снимка: БТА
fallback

Ще направим опит за съставяне на правителство с мандат на ГЕРБ и премиер Бойко Борисов. Това каза Цветан Цветанов в сутрешния блок на БНТ.

Oще по темата

Цветанов заяви, че държавата се нуждае от стабилност, стабилно управление, стабилни институции. “Днес в 11.00 часа ще направим заседание на Изпълнителната комисията, на която ще присъстват всички членове на комисията, и ще можем да обсъдим възможните варианти и да започнем съответните консултации, за да имаме по-бързо решение”, допълни още той.

По думите му ГЕРБ си представя управлението не като самоцел, а като възможност за реализация на идеи, управленски намерения.

Цветанов определи ситуацията на Реформаторския блок като неблагоприятна. „Видях несъответствие в поведението и разминавания в позициите, които са заемали в последните 2-3 месеца“, поясни той. По думите му сегашната ситуация изисква от РБ да участват в управлението и по този начин да оправдаят очакванията на избирателите си.

Зам.-председателят на ГЕРБ определи евентуална коалиция с ДПС като невъзможна, а с БСП – като „почти невъзможна“.

Цветанов заяви, че по-голямото зло ще е, ако има нови избори, защото и тогава щяло да има подобни резултати и отново ще се наложи да има коалиционно правителство.

"Категорично заявяваме, че ще работим за постигането на един възможен път за България и това е европейският, да можем да се възползваме от европейските солидарности. А това са единствените, гарантирани, реални свежи пари, които могат да стигнат в държавата, които да подкрепят секторните политики”, каза още Цветан Цветанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

87

Стефан

преди 9 години

Цветанов, стига сте се хвалили, че сте спечелили изборите. Много сте далеко от победа - 121.Вие сте първи, но не сте победители и затова ще трябва да преговаряте. На масата на преговорите процентите нямат значение. На Меркел не и достигнаха 6 депутата от обикновеното мнозинство и трябваше да поделят власта със социалдемократите, като подписаха 1200 страници договор за управление.

86

Бакал Петко

преди 9 години

Янко-о-о-о-о-о-о-о-о-о....пак идат,идат,идат. Стягайте се по- отрано-о-о-о-о.

85

Анонимен

преди 9 години

сретане ела си прибери бойко че се кани още поразии да прави!абе как не открадна това момче бойко кока от някоя латинобанда да му светят маслото.много си плаща това момче за да е живо още.

fallback