Снимка: Impact Press Group
fallback

Има истински разгром за БСП сред младите българи, които са гласували на парламентарните избори, обяви в студиото на ТВ7 Мира Радева от Института за социални изследвания и маркетинг.

Oще по темата

Според данните на института в групата 18-39 години за левицата са гласували едва 7% от всички млади хора. За ГЕРБ в същата възрастова група са гласували 30 на сто, за ДПС - 18 на сто, за "България без цензура" и за Реформаторския блок - 9 на сто и за Патриотичен фронт- 6 на сто.

Във възрастовата група 30-59 години 35% от гласувалите са дали своя вот за ГЕРБ. За ДПС - 16 на сто, а за БСП - 11 на сто. Реформаторският блок е получил 9 на сто от гласувалите в тази възрастова група, за "Атака", "България без цензура" и Патриотичен фронт - по 6 на сто.

От гласувалите над 60-годишна възраст 29 на сто са дали  гласа си за БСП, 28 на сто - за ГЕРБ, 11 на сто - за ДПС.

От хората с висше образование 35% са гласувалите за ГЕРБ, сочат данните на института.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

35

До 41

преди 9 години

:))Ако Бойко пак ни управлява, няма да има и млади ! С неговата политика на бетона и на асвалта, на младите ще им останат 4г. ХАХАХАХАХА НИКОГА ПОВЕЧЕ ГЕРБ НА ВЛАСТ !

34

Анонимен

преди 9 години

Значи в нас младите е надеждата.БСП е труп до 10 години.Дано да са и по-малко.

33

Анонимен

преди 9 години

Ама как ще е малко 7% от младите да гласуват за БСП. За мен това е удивително висок процент млади хора гласували за столетницата. Невероятно е че с изключително клептократска, бездейната и безидейна политика която винаги е провеждала БСП все пак е успяла да заблуди тежко цели 7% от младия електорат. Лично за мен този резултат е сериозно обезпокоителен и няма да доведе скоро до желаната от всички нас просперираща България.

fallback