Георги Кадиев. Снимка: архив, БулФото
fallback

Червеният кандидат-депутат Георги Кадиев, който е един от най-отявлените привърженици на преференциалния вот, се оказа „жертва“ на преференцията.

Кадиев е 9-и в листата на Коалиция „БСП лява България“ в 23 МИР-София, това е и номерът на партия ГЕРБ в бюлетината за гласуване.

Oще по темата
Симпатизантите на депутата сметнали, че той е преминал в партията на Бойко Борисов, тъй като на негов билборд вместо деветката да бъде в кръгче, тя е в квадратче. В бюлетината номерата на партиите са посочени в квадратче, а номерата на кандидатите в листите – в кръгче.

Кандидат-депутатът обясни пред TV7, че случилото се е абсолютно неумишлено и става въпрос за недоглеждане – от негова страна и от страна на дизайнера на билборда.

Нито аз съм отишъл при ГЕРБ, нито те са дошли при мен, обясни Кадиев.

Преференциалното гласуване на изборите за евродепутати през май се превърна в една от големите изненади на вота. БСП пострада най-много, защото благодарение на преференциите номер 15 в листата на левицата Момчил Неков измести лидера Сергей Станишев от първото място и стана евродепутат. На евровота 15 беше номерът на БСП в бюлетината.

Кадиев определи случилото се с билборда като „буря в чаша вода“ и отново настоя да се гласува преференциално на 5 октомври. Посланието е: Гласувай преференциално, за да е ясен твоят глас, обясни той.

По думите му реакцията е малко пресилена, защото хората знаят, че той е от БСП.

„От друга страна, съм доволен, защото се създаде някаква енергия, включително и вътре в БСП – обаждаха ми се някакви хора в полуинфарктно състояние – ама как така, объркал си го, оправи го“, разказа още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Анонимен

преди 9 години

За да продаваш еленергия на международния пазар,който е изключително агресивен и презадоволен,трябва да слезеш значително под себестойноста и!Но някой трябва да избие загубите,и у нас ги плащаме ние,обикновените хора,за да може разни кадиевци и овчаровци да си гушат гушките!За това в България цената на тока расте,и още ще расте!Друго не очаквайте!Така че,само герб,бсп,дпс,рб,и т.н.Всички да гласуват!И не забравяйте да си измиете ушите!

18

много призззсзст

преди 9 години

До Простеееееее,вярно бе колега ,тои да ние умрял,заштото,моята баба никога не разрешаваше в къщтииии да гожорим за умряла особа?

17

ognyanz

преди 9 години

Кадиев и сам не знае от кои е. Тръгнал е по пътя на Близнашки.

fallback