Снимка: Reuters, архив
fallback

Кабинетът разпредели над 50 млн. лева на редовното си заседание днес.

Президентският бюджет ще получи 980 хил. лв. - за разходи за персонал и за финансиране на международната програма на държавния глава.

С 30 млн. лева се увеличава капиталът на Фонд "Флаг“, който в момента е 65 млн. лева. Вицепремиерът Екатерина Захариева напомни, че Фондът подпомага общините при усвояването на европарите, като осигурява нисколихвени кредити и мостово финансиране, докато те получат средства от управляващия орган.

Oще по темата

Дружеството обаче не било печелившо и за първото шестмесечие печалбата, която отчита, е 1.5 млн. лева. Доста общини чакат да получат кредити и затова днешното решение е много важно, каза тя.

Правителството отпусна по 10 хил. лв. на наследниците на тримата загинали при пороите в Бургаско преди десетина дни.

4.5 млн. лева ще бъдат дадени за изплащане на забавените заплати и осигуровки в "Напоителни системи", където кабинетът започва одит за това как за разходвани средствата в последните три години.

За софийското метро от бул. „Джеймс Баучер“ до кв. „Хладилника“ се отпускат 8 млн. лева от бюджета, а за изграждането на спортен комплекс в Пловдив – 5.6 млн. лева.

61 255 лева ще отидат за ученически стипендии по бюджета на Министерството на културата.

Над 5 млн. лева се отпускат на БНТ. Телевизията има сериозни ликвидни проблеми и немалки задължения, съобщи финансовият министър Румен Порожанов.

Той каза още, че очакваната към момента икономия от публичната инвестиционна програма е около 135 млн. лева – от проекти, които не са започнати.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

Pанина

преди 9 години

Тези нямат срам! В това тежко време за хората пострадали от наводненията, да се харчат народни пари за нечии екскурзии. Как ще зимуват тези хора, вълци ги яли. Но, за снимките по телевизията са първи - вижте ни колко сме съпричастни с мъката на хората. Пет пари не дават. Така асфалтира и пътя до гаража на вилата на Близнашки. Докато сме на власт да се облажим и то колкото може повече.

21

Боби

преди 9 години

Иначе трябва да затягаме коланите, а?

Част от парите сигурно са за ремонт и надстройка на вилата на Халкидики.

fallback