Снимка: Булфото, архив
fallback

Мая Манолова сравни управлението на Бойко Борисов и кабинета на Пламен Орешарски, като по нейни сметки правителството на ГЕРБ не е дало и един лев на Кюстендил и областта.

По думите й в рамките на тази година чрез Агенцията за чуждестранни инвестиции и вицепремиера Даниела Бобева е договорена инвестиция за завод за произвеждане на автомобилни части.

"Инвестицията е на стойност 20 млн. лв, осигурен е терен, който беше предоставен от Министерство на отбраната безвъзмездно на общината. Това ще бъдат реални 1000 работни места. Правителството на Бойко Борисов не даде нищо на Кюстендил, кабинетът на Пламен Орешарски обаче даде 16 млн. лв. и то само по Публичната инвестиционна програма. 5 млн. лв. се дадоха за Римската стена, 2.5 млн. лв. за балнео санаториума. За спортната зала в Дупница бяха отделени 4.5 млн. лв.", каза Манолова пред БНТ.

Тя призова всички политически сили и всички граждани да бдят за честността и прозрачността на изборите.

Мая Манолова бе категорична, че заложеното за следващия програмен период, е преимуществено финансиране на дребните земеделски производители.

"За всички, които обработват до 5 дка, да има европейско финансиране в рамките на 1250 евро. Това са около 2500 лв допълнителен доход, независимо от произведената продукция. От 1 януари 2015 г. европейското финансиране няма да бъде само на база единица площ, но и за произведена овощна и зеленчукова продукция, което е много важно за Кюстендил", обясни тя.

Според нея цената на тока е една от темите, които най-много вълнуват българските граждани.

"Тъй като ние сме част от ЕС, сме изпратили искане към ЕК за предоговаряне на отношенията ни с американските ТЕЦ-ове и техните собственици, тъй като безспорно е, че цената на електричеството се оскъпява заради договорените покупни количества от двете американски централи. Цената на тока от тези централи през следващите години трябва да бъде намалена, за да може и общата цена да намалее. Освен това сме предприели мерки и за коригиране на договорите с ВЕИ-та, които също бяха включени през 2012 г. Припомням, че правителството на Орешарски беше първото, което на два пъти намали цената на тока", подчерта тя.

Манолова допълни, че данните на евростат са непротиворечиви и сочат, че финансовата система у нас е стабилна.

"Има икономически растеж от 1.6 процента. Също 59 000 нови работни места бяха създадени от началото на тази година, като към момента фискалният резерв е 8.9 млрд. лв.", каза още тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

60

antoniy84

преди 9 години

общата касичка да не говори глупости, ГЕРБ са номер едно !!! Те поне правят много неща за народа !!!!

59

Ирра

преди 9 години

Таъи кокошка е болна! Всички видяха какво направи Ореха и какво Борисов. Айде да не кряка много! Свършено е с БСП. Самоизядоха се!

58

Манолов

преди 9 години

г-жа Манолова, да не брои колко пари е дала в престъпни схеми и на Братя Галеви. Тогава сигурно може и да са повече от 16 млн. лв., парите, които са изтекли без посока от БСП.

fallback